Poppenhuis bed maken
Leestijd: 4 minuten

Zelf een bed maken voor het poppenhuis, hoeft niet lastig te zijn. Ik ga je in dit artikel een fijne DIY laten zien die je eenvoudig zelf ook kunt maken. Ideaal voor een gewoon poppenhuis of voor de Maileg muizen.

Inmiddels heb ik al heel wat dingen gemaakt voor het muizenhuis project en dit keer ging ik aan de slag met het grote bed voor de papa en mama muis. Of eigenlijk de koning en koningin muis. Hoe leuk is het dan om het frame van het bed net wat extra te geven. Ik vertel je stap voor stap hoe ik dit gedaan heb en welke formaten ik heb gebruikt over de formaten, zodat jij dit bed precies kunt namaken.

Wat heb je nodig

Om het twee persoonsbed voor je muizen te maken is het natuurlijk handig om te weten hoe groot je het bed wilt hebben. Ik koos voor het formaat van 15cm breed bij 20cm lang. Met dit formaat passen er perfect twee volwassen Maileg muizen in het bed. De Maileg muizen hebben een schaal van 1:12.

  • 1x hout 15x20cm (0,6cm dik)
  • 2x hout 3x15cm (0,6cm dik)
  • knijpers
  • houtlijm

Aan de slag

Ik koos ervoor om al het hout van de meubels voor het muizenhuis op maat te laten zagen, zoals het houten aanrecht bijvoorbeeld. Dit zorgt er wel voor dat je alles in een keer heel goed moet uitmeten, maar daarna ben je helemaal klaar en kun je alles zo in elkaar gaan lijmen.

Stap 1: lijm de korte stukjes hout van 3x15cm op de uiteinde van het grote platte stuk hout en laat drogen.
Stap 2: omdat ik het frame van het bed specialer wilde maken, koos ik ervoor om knijpers aan de uiteindes van het bed vast te lijmen. Maak de knijpers los van de vering en lijm ze tegen de zijkanten aan.

Zo maak je zelf een poppenhuis bed

Zoals je kunt zien is het best wel een verschil met of zonder de knijpers, zoals je kunt zien bij de foto bovenaan de post. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het bed op pootjes te zetten. Hiervoor draai je de knijpers om. Zelf leek me dat niet helemaal ideaal met kleine kinderen, want dan is de kans groot dat het bedje toch snel sneuvelt en dat zou zonde zijn.

Poppenhuis bed maken

Optioneel: Matras en kussens zelf maken

Het leek me wel zo leuk om kussentjes te maken en een matras. Voor het matras gebruikte ik een stukje stevig karton en naaide met stof een strakke hoes eromheen. Voor de kussentjes naaide ik twee rechthoekjes doe ik vol stopte met fiberfill, van die zachte opvulling. Ik naaide alles met de naaimachine en draaide de stof daarna binnenste buiten. Uiteindelijk naaide ik het omgeslagen stukje nog even dicht met de hand. Helemaal leuk toch?

Kussens naaien poppenhuis

Heb jij een muizenhuis of poppenhuis? En maak je zelf de meubels? Laat het hieronder even weten als opmerking. Dat vind ik erg leuk om te lezen! Een bezoek tip is het muizenhuis in Amsterdam. Ideaal om zelf inspiratie op te doen en erg leuk om met kinderen te doen.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment