natuurlijke deodorant en lipbalm voor in je toilettas
Leestijd: 5 minuten

Steeds vaker lees je over duurzaamheid, zowel buiten als binnenshuis. Bewust zijn van het plastic dat je in huis hebt begint al bij kleine dingen. Zo heb ik standaard een grote linnen shopper in mijn tas zitten, zodat ik bij een winkel meteen daarin mijn aankopen kan doen. Ook thuis kun je eenvoudig beginnen met plasticvrij leven. Want het is een mooie missie om uiteindelijk voor een plasticvrije badkamer te gaan, maar de stap kan best groot zijn om dit meteen te bereiken. Daarom help ik je een handje op weg om eerst te starten met een plasticvrije toilettas.

Producten vervangen in je toilettas

Om te beginnen met een plasticvrije toilettas kun je als eerste nagaan welke producten er in je toilettas zitten die je zou kunnen vervangen. Een plastic tandenborstel kun je bijvoorbeeld eenvoudig vervangen door een tandenborstel van bamboe of hout. Of wat dacht van je van wattenschijfjes om je make-up af te halen? Deze schijfjes kun je zelf gemakkelijk maken van stof of je kunt wasbare wattenschijfjes aanschaffen.

Een ander product dat je eenvoudig kunt vervangen is je deodorant. In plaats van een spuitfles kun je kiezen voor een natuurlijke deodorant. Van HappySoaps kreeg ik twee verschillende geuren opgestuurd die ik voor jullie mocht testen. Ook kreeg ik een lipbalm die zowel zonder plastic is en helemaal natuurlijk. Hieronder lees je de reviews van deze drie producten, die onmisbaar zijn in een plasticvrijetoilettas.

Natuurlijke deodorant

Ik mocht twee verschillende geuren uitkiezen voor de deodorant en koos voor de geuren: Eucalyptus en Lavendel. Twee geuren waar ik dol op ben en waarvan ik planten in de tuin heb staan. Ik was natuurlijk wel erg benieuwd of dit als deodorant ook gemakkelijk zou werken én of je de deodorant wel zou ruiken. Het formaat van het blikje vind ik trouwens ideaal. Niet een lomp grote fles, maar een blikje van klein formaat.

Het aanbrengen ging erg eenvoudig. Je haalt je vinger door het blikje, zodat er een kloddertje (ter grootte van een erwt) op je vinger komt. Dit smeer je vervolgens op je oksel. Wat mij meteen opviel is dat de lucht van de deodorant op het moment van aanbrengen het sterkst aanwezig is. Niet storend ofzo, want het ruikt heerlijk fris. Het heeft de hele dag zweetlucht tegengehouden, maar naarmate de dag verder vorderde nam de lucht van de deodorant wel af. Ik vind het een handig product dat je gemakkelijk in de ochtend kunt aanbrengen. De deodorant zou ongeveer 3 maanden mee moeten gaan, dus dat is een stuk langer dan een gewone spuitfles! Lees hier ook de ervaring met Alka Deo.

natuurlijke lipbalm

Lipbalm

Wie kent de lipbalm nou niet. Handig in je toilettas of voor onderweg. Even op je lippen smeren terwijl je zit te wachten op de trein en je lippen worden goed beschermd en gevoed. Ik was verrast door de vorm die de lipbalm had. Door zijn kleine formaat past hij overal in. Ik koos voor de sinaasappelsmaak en ik vind hem heerlijk ruiken. Het aanbrengen gaat natuurlijk wel een beetje anders dan met een stik. Daardoor voelt het ook wat dikker, omdat je het eerst op je vinger aanbrengt en daarna pas op je lip. Het restje smeer ik trouwens gerust even uit op de palm van mijn hand. Zodat het geurtje nog even blijft.

Ik ben enthousiast over de producten die ik mocht testen voor HappySoaps. En dan is er nog een leuk weetje: alle producten worden in Nederland gemaakt en er komt geen plastic aan te pas. Niet tijdens de productie, opslag of verzending. Echt 100% plastic vrij dus! Dat maakt dit merk nog wel weer een stukje unieker! Weet jij al welke producten uit de toilettas jij gaat vervangen?

Een goed idee kan ook zijn om je eigen wasbare wattenschijfjes te maken. Duurzaam en wasbaar, een perfecte aanvulling dus voor je plasticvrije toilettas.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment