Plassen voor Moeders voor Moeders
Leestijd: 4 minuten

Wanneer je in verwachting bent kun je je meteen aanmelden bij Moeders voor Moeders. In dit artikel vertel in je graag wat ze doen en hoe ik het heb ervaren om mee te doen!

Inmiddels is onze dochter alweer bijna vijf weken oud en het leek mij een mooi moment om terug te blikken op het begin van deze zwangerschap. Namelijk het moment dat ik de positieve test in handen had en besloot om me aan te melden.

Wat is Moeders voor Moeders?

Bij moeders voor moeders vang je de eerste weken van je zwangerschap je urine op. Dit kan al vanaf de 6de week! Tussen de 6de en de 16de week is het hCG-hormoon namelijk het meest aanwezig. Dit is ook het hormoon dat voor het streepje op je positieve zwangerschapstest zorgt! De urine die je hebt opgevangen wordt naar de fabriek gebracht, hier wordt het hCG-hormoon uit de urine gehaald. Dit hormoon wordt door farmaceutische bedrijven gebruikt voor het vervaardigen van geneesmiddelen, die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Een super mooi doel dus, waarmee je andere vrouwen kunt helpen. Het hCG-hormoon kan uit alle urine gehaald worden, dus je kunt de hele dag je plas opvangen.

Wanneer aanmelden

Wanneer je je positieve test in handen hebt kun je je aanmelden voor Moeders voor Moeders via hun website. Lees van tevoren even de voorwaarden door om deel te kunnen nemen. Tijdens de vorige twee zwangerschappen woonden we in Wallonië en kon ik helaas niet meedoen, maar nu wonen we in Nederland en besloot ik me aan te melden als deelneemster. Een leuk weetje is dat mijn moeder 30 jaar geleden ook meedeed toen ze in verwachting was van mij!

Corona

Ondanks Corona kan het verzamelen van urine gelukkig gewoon doorgaan, maar hierdoor is het contact wel een beetje anders. Normaal gesproken komt de informatrice gewoon aan huis, maar nu worden sociale contacten zoveel mogelijk vermeden. Het intake gesprek met de informatrice gaat telefonisch, maar dit heb ik helemaal niet als storend ervaren! Ik kon de vragen stellen die ik had en kreeg ook vriendelijk antwoord op al mijn vragen. Na de telefonische intake komt de informatrice een keer bij je thuis en ontvang je een fijn cadeau als dank dat je deelneemt. Het cadeau is een heerlijke zachte badcape waar wij al dankbaar gebruik van hebben gemaakt! Ook krijg je een grote kan waar je in kunt plassen, zodat je daarna de urine kunt overschenken in de blauwe flessen. Wel zo handig, anders is het toch wat lastig opvangen.

Wat misschien spannend kan zijn is dat je de zwangerschap nog geheim wilt houden voor Moeders voor Moeders. Je kunt er dan voor kiezen om de kratten in zakken voor de deur te laten zetten of te kiezen voor een plek die wat minder in het zicht is!

Mijn ervaring

Ik vond het even wennen om mijn plas op te vangen. Want in het tweede trimester begon mijn buik toch al wat te groeien. Maar gelukkig was de kan groot genoeg om de urine op te vangen. Doordat ik als zzp’er thuiswerk was het voor mij een relatief gemakkelijk opgave om de urine op te vangen. Daarom dronk ik soms net wat meer water, zodat ik extra urine kon opvangen 😉 Onze zoontjes vonden het reuze interessant dat ik in een kan aan het plassen was, haha. Na het plassen giet je alles in de blauwe flessen. Dit kan soms best even ruiken, maar gelukkig heb je voor elke dag een nieuwe fles. Na een week werd het kratje met de flessen weer opgehaald en kreeg ik weer nieuwe kratjes. Het is ook erg handig dat je voor de wissel niet thuis hoeft te blijven. Ik vond het goed te doen en het is fijn om te weten dat je andere vrouwen kunt helpen.

Ga jij meedoen of heb je al eens meegedaan met Moeders voor Moeders?

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment