Planten in huis
Leestijd: 9 minuten

Planten in huis zijn bijna niet meer weg te denken en ze worden ook steeds populairder. Het leuke aan kamerplanten is dat planten zorgen voor een gezuiverde lucht én een betaalbare manier zijn om je huis aan te kleden. Daarnaast kun je kiezen uit heel wat kamerplanten, dus waar moet je eigenlijk beginnen bij het in huis halen van mooie kamerplanten?

Inmiddels heb ik zo’n dertig kamerplanten en de planten familie wordt steeds groter en groter. Daarom laat ik je graag zien welke kamerplanten ik aanraad om in huis te halen. Die mooi zijn, maar ook nog eens goed te verzorgen zijn. Ook laat ik je zien hoe je je kamerplanten kunt neerzetten, zodat ze een mooi geheel vormen in je huis. Wist je trouwens dat je op dit blog heel wat stek en verzorgingstips kunt lezen van je planten? Die vind je hier.

Wat zijn mooie kamerplanten voor in huis?

Het valt niet altijd mee om mooie kamerplanten voor in huis te vinden. Want waar moet je beginnen? In de winkel heb je ontzettend veel planten staan, maar gelukkig kun je online ook heel wat plantensites vinden. Zo bestel ik zelf graag mijn planten online bij: plantje.nl, .

Hieronder vind je een lijstje van fijne kamerplanten voor in huis:

1. Alocasia Zebrina

Wist je dat de ene kamerplant ook gemakkelijker in te onderhouden is dan de andere? Zo heb je de Alocasia Zebrina, dat is een tropische kamerplant met lange stelen met een soort panter patroon. De bladeren zijn erg groot en het is een echte eye-cather. Het nadeel? Hij is moeilijk in leven te houden, maar hij staat wel heel mooi in huis.

2. Monstera Deliciosa

Maar de Monstera Deliciosa is een grote en gemakkelijke kamerplant. De plant groeit snel en hij vind het ook niet erg als je heb een paar keer vergeet water te geven. Het leuke is dat deze plant gaten in zijn balderen heeft en zelf extra gaten in zijn bladeren kan krijgen naarmate hij ouder wordt!

3. Monstera Obliqua

Een plantje die familie is van de Monstera Deliciosa is Monstera Obliqua. Dit is een klein klimplantje/hangplantje dat snel groeit en weinig aandacht nodig heeft. Het leuke aan dit plantje is dat hij ook veel gaten in zijn bladeren heeft. Wanneer je een stokje is zijn aarde steekt kunnen de luchtwortels naar boven gaan klimmen, maar hij is ook geschikt om als hangplantje te gebruiken.

Meer leren over je kamerplanten? Koop de kamerplanten gids met daarin: het kamerplanten groeiboek, uitleg over verkleuring van de bladeren van je kamerplant én wat je eraan kunt doen + plagen herkennen én je kamerplant weer gezond krijgen!

4. Polkadot Begonia

Een echt mooie plant is de stippenplant, ook wel de Begonia Maculata. Door zijn stippen valt op de balderen valt hij mooi op in huis en past hij in elke ruimte. Hij kan flink de hoogte in groeien en zoals je ziet bij mij gaan de stengels dan helemaal hangen. Ik zorgde er dus voor dat de plant omhoog kon groeien langs kleine bamboe stokjes en uiteindelijk heb ik de plank kunnen stekken. Je leest hier hoe je dit zelf ook kunt doen.

5. Pilea

De Pilea pannenkoekenplant is misschien wel een plantje dat je inmiddels in elk huishouden terug vind! ik kocht mijn eerste pannenkoekenplant drie en een half jaar geleden en inmiddels is hij enorm gegroeid. Deze plant is een gemakkelijke groeier en je kunt hem ook prima stekken. Zo heb ik inmiddels al een flinke familie in huis!

6. Calathea

Ander planten die ik graag in huis heb, zijn de planten van de Calathea. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en hoeven niet al te veel water. Ik geloof dat je in deze planten familie ruim tien verschillende soorten planten heeft. Het mooie aan deze planten vind ik de bladeren. De balderen zijn opvallend en lijken vaak geschilderd. Van donkere patronen tot donker groene vlakken en soms zelfs met kleur erin. Zelf heb ik vijf verschillende soorten in huis staan. Ook de onderkant van de bladeren kunnen donkerrood gekleurd zijn. Deze planten sluiten ‘s avonds hun balderen, dus schrik niet als je opeens geritsel hoort.

Hoe zet je planten neer in huis?

Nu je weet welke planten je voor je huis kunt aanschaffen vertel ik je graag hoe je ervoor kunt zorgen dat je planten ook een onderdeel uitmaken van je interieur. Het voordeel van planten in huis is dat ze betaalbaar zijn en op een eenvoudige manier sfeer aan een ruimte brengen.

Kleine kamerplanten

Je kunt kleinere planten in groepjes van drie bij elkaar zetten, waardoor ze samen een planten hoekje vormen. Ze ze op de tv kast onder de tv of bijvoorbeeld op een plankje in de keuken. Ook kun je dit soort kleine plantjes gemakkelijk in de vensterbank zetten of boven op de afzuigkap in de keuken. En heb je planken aan de muur in de woon- of slaapkamer? Zet daar dan gerust een plantje op tussen je boeken en andere decoratie. Een ander idee is om een plant bijvoorbeeld in water te zetten, ook leuk als decoratie in huis.

Hangplanten

Ook kun je ervoor kiezen om planten aan het plafon op te hangen, zodat de planten naar benden kunnen groeien. Kies dan voor bijvoorbeeld de Monstera Obliqua, het chinese lantaarnplantje of de erwtenplant. Deze planten zijn totaal verschillend, snelle groeiers en gemakkelijk in onderhoud. Hangplanten kunnen ook gemakkelijk bovenop een kast worden gezet of plank, zorg er dan wel voor dat je bladeren van de plant naar benden begeleid.

Grote kamerplanten

Heb je juist een aantal grote kamerplanten, dan kan het soms even puzzelen zijn met waar je ze neer kunt zetten. Zet ze op een hoek van de tv kast, op een apart tafeltje op sokkel, waardoor de grote planten ook echt de ruimte krijgen die ze verdienen.

Welke kamerplanten heb jij of zou jij graag in huis willen hebben?

Bewaar op Pinterest:

De mooiste kamerplanten voor in huis

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment