Plant Tribe het nieuwe boek voor plantenliefhebbers
Leestijd: 5 minuten

Op 17 maart kwam er weer een nieuw boek uit voor plantenliefhebbers: Plant Tribe. Een boek vol inspirerende foto’s, een kamer-voor-kamer-plantengids, en het boek laat je zien hoe je kamerplanten kunnen bijdragen aan je eigen energie, geluk en creativiteit. Ik nam het boek voor je onder de loop en vertel je graag wat ik ervan vind!

Over de auteurs

Igor Josifovic en Judith de Graaff volg ik al enige tijd om Instagram, met hun huis vol groen. Ze brachten in 2017 ook het boek Urban Jungle uit en ze zijn de oprichters van Urban jungle bloggers, een enorme online community van plantliefhebbers. Ook nu hebben ze het weer voor elkaar gekregen om een nog dikker boek neer te zetten met nog meer inspirerende foto’s.

Lang en gelukkig leven met planten

Het leven met planten maakt gelukkiger en geeft je energie dat is toch wel het thema dat centraal staat in Plant Tribe. En daar ben ik het helemaal mee eens, wat was is het heerlijk om gewoon met planten bezig te zijn in huis!

In het boek lees je verzorgingstips en neem een kijkje in verschillende huizen over de hele wereld. In het boek wordt verteld hoe je ervoor kunt zorgen dat je je kamerplanten niet meer zomaar vergeet. En dat was voor mij een handige les, ook ik vergeet mijn kamerplanten regelmatig. Leer jezelf een routine aan, zodat je je planten op een vast moment in de week bij langs gaat en voor ze zorgt. Het boek wijst je erop hoe je niet alleen jezelf, maar ook je huisdieren kunt aanleren om van je kamerplanten te houden. En in mijn geval, moet ik mijn kinderen leren om de kamerplanten niet te bekogelen met speelgoed 😉 Wist je dat je ook stekjes met de post kunt bestellen? Een super leuke manier om je plantenverzameling uit te breiden.

Tip: Wil jij meteen jouw kamerplanten beter verzorgen en stekken? Lees dan de tips hier.

Binnenkijken

Om je te laten zien dat er over de hele wereld plantenliefhebbers wonen, staan er weer heel wat interieurs en interviews met plantenliefhebber in. Wat ik vooral leuk vond om te lezen was de hoeveelheid planten die mensen hadden en wat hun favoriete planten zijn.

Een ander onderdeel aan het boek dat mij erg aansprak was een kijkje op verschillende werkplekken van creatieve mensen. Waarbij natuurlijk ook de combinatie tussen werken en planten werd genoemd. Hoe planten helpen om creatief te zijn of je juist even de rust geven na een lange dag werken. Hier vind je ook tips voor planten die weinig licht nodig hebben.

Ik wilde meteen planten gaan kopen..

Ja, het is echt waar, nadat ik het boek had doorgebladerd en stukken had gelezen, begon ik diverse planten die in het boek stonden te Googelen en al snel was ik overtuigd: Ik moet weer naar een tuincentrum om planten te kopen! Want wat een prachtige foto’s staan er in het boek. De mooiste verzamelingen staat erin. Een pluspunt is dan ook dat bij elke foto staat beschreven welke planten er zijn gefotografeerd. Zo kun je zelf ook meteen je collectie planten uitbreiden!

Als je van planten houdt, dan is Plant Tribe zeker een mooie aanvulling voor in je boekenkast. Je koopt hem hier.

De foto’s uit dit artikel heb ik ontvangen om te gebruiken.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment