pink gellac startersset
Leestijd: 7 minuten

Je kent het misschien wel: je nagels lakken en na een paar minuten erachter komen dat de lak alweer beschadigd is. Of erger nog dat er al hele hapjes uit de nagellak is. Zo balen en ook lichtelijk frustrerend. Dat is verleden tijd met pink gellac startersset. Althans dat wordt er beweerd en toen ik tijdens black Friday een fijne aanbieding vond, kon ik het niet laten om de startersset aan te schaffen en uit te proberen. Dus ik vertel je graag of het waar is wat ze zeggen.

Het idee om geen beschadigde nagels te krijgen gedurende 14 dagen sprak mij erg aan. Ik vind het best frustrerend om na drie dagen al stukjes nagellak te verliezen en met jonge kids in huis, heb ik nog de tijd of het geduld om alle nagels bij te lakken elke drie dagen.

Mijn eerste indruk

Toen ik de pink gellac startersset binnenkreeg, was ik onder de indruk van de hoeveelheid spullen die erbij zaten. Ik kocht de XL variant, waarbij ik zelf een aantal kleuren kon kiezen. Je kunt ook kiezen voor de sets waar je een vier kleuren erbij krijgt of een kleinere lamp kunt kiezen. Ik koos dus voor de grote lamp, omdat in deze lamp je gehele hand in één keer inpast. Ik kon niet wachten om te beginnen met lakken. Ook vind ik het super fijn dat je alles in één set kunt kopen, zo hoef je zelf niet na te denken over welke producten er onder je gellak moeten.

Pink gellac starterset

Volg te stappen

In de handleiding die je erbij krijgt, vind je een fijne uitleg om je nagels te lakken en ook pink gellac heeft zelf een handig filmpje die ik gebruikte om de eerste paar keer mijn nagels te lakken. Je bekijkt het filmpje hieronder. Het volgen van de stappen is erg belangrijk om een goed resultaat te krijgen. Gebruik je bijvoorbeeld de prep booster of de base niet dan kan het zomaar zijn dat de volledige gelak eraf glijdt na één dag en dat wil je natuurlijk niet. Lees hier het verschil tussen gellak voor thuis.

Kies je kleur en lak je nagels

Nadat ik alle stappen heb gevolg om de nagels schoon te maken en op te ruwen, wat ik trouwens in het begin best spannend vond. Want het voelt toch een beetje vreemd om je nagels op te ruwen, maar ik wil ook lang resultaat van de nagels, dus aan de hand van het filmpje deed ik ook een poging.

Tijd om een kleur te kiezen en die op te brengen. Ik koos voor de kleur Rosy Brown een prachtige warme kleur en de Nude Pink.

Wat mij meteen opviel was dat als je de kleur 60 seconden onder de lamp laat uitharden het er al erg mooi uitziet. Zorg er wel voor dat je heel dun lakt en het net lijkt alsof je helemaal geen kleur meer aan je kwastje zit. Dit klinkt misschien gek, maar dit zorgt wel voor het mooiste resultaat. Daarna lak je nog een keer een dunne laag, waardoor de kleur helemaal dekkend op je nagels zit.

Ik kon het niet laten om ook meteen een hartje op mijn nagels aan te brengen. Dit deed ik met een kwastje. Je brengt dan de kleur aan nadat de kleur waarop je wilt lakken al onder de gellamp is geweest. Is het niet schattig zo?

Top coat aanbrengen

Zorg dat je je nagels niet aanraakt tussendoor, want er zit namelijk een plak laagje op de nagellak als ze net uit de lamp komen. Nu is het tijd voor de top coat, deze zit ook standaard in de set waardoor je er helemaal niet meer over hoeft na te denken. Superfijn, toch?

In de set zit de shine top coat een prachtige glans laag die op jouw kleur komt. Ook dit moet 60 seconden onder de lamp. Na twee minuten kun je de plak laag van je nagels halen met de cleaner die erbij zit en dan ben je good to go!

En ben ik tevreden?

Ja! Ik moet zeggen dat ik wel even moest wennen de eerste paar keer dat ik ging lakken. Gellac is toch wat dikker dan gewone nagellak, maar dat is gelukkig eenvoudig op te lossen om voor het aanbrengen het potje tussen je handen te rollen. Hierdoor wordt de gellac dunner en minder dik. Ik denk dat ik nu zo’n uur tot 1,5 uur bezig ben om mijn nagels te lakken. Dit klinkt misschien nog veel, maar ik verwacht dat ik het steeds sneller kan doen als ik de stappen beter onder de knie krijg en als ik dan 14 dagen mijn nagels niet hoef te doen, lijkt me dat een prima uitkomt!

Ik raad de pink gellac startersset zeker aan en hoop dat je net als ik lang mag genieten van je mooie nagels! Wil je de lak snel van je nagels halen? Gebruik dan de Peel Base, die ik uitgebreid testte. Wil je weten hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw pink gellac 14 dagen perfect blijft zitten? Lees dan hier de tips. Ook vind ik het mijn outfit echt helemaal afmaken. En het past mooi bij mijn vijf minuten make-up routine, waarover je hier kunt lezen.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment