peel base Pink Gellac
Leestijd: 7 minuten

Gellak verwijderen is nogal veel gedoe. Van de lak erafvijlen tot vijftien minuten met aluminium folie om je vingers zitten, maar ik heb nu de oplossing gevonden om met dit hele proces maar vijf minuten bezig te zijn. Met de peel base van Pink Gellac is dit mogelijk.

De afgelopen maanden testte ik dit product uitvoerig en ik ben er erg enthousiast over geworden, maar ik vind er ook wat nadelen aan zitten. Daarom leek het me goed om alles op een rij te zetten. Lees je mee?

In de Black Friday sale kocht ik de startersset van Pink Gellac met maar liefst zeven kleuren naar keuze. En ik ben er nog steeds elke dag blij mee. Eens per week/twee weken neem ik de tijd om mijn nagels te voorzien van een nieuwe kleur en de lak blijft erg mooi zitten. Hier vertel ik je alles over het aanbrengen van Pink Gellac.

Wat is het?

De peel base van Pink Gellac is – zoals de naam al zegt – een ‘trek af basis’. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar de naam doet het product ook echt eer aan. De onderste laag zorgt ervoor dat je de gellak er zo vanaf kunt trekken, zonder je nagels te moeten weken met een remover. Dat is eigenlijk het allergrootste verschil en het is zeker ideaal als je vaker van kleur wilt wisselen of het niet mooi vindt om de uitgroei van je nagels te zien.

Het verschil met een gewone base

Hierboven legde ik al uit dat het een laagje is die je onder de gewone gellak aanbrengt en de laag zorgt ervoor dat je hem er na een paar dagen zo van je nagels af kunt trekken. De laag laat dan vanuit zichzelf los. Een peel base blijft vaak 3-4 dagen zitten. Verder is de structuur van de peel base heel anders dan de gewone base.

De peel base droogt sneller op, waardoor je bij het aanbrengen moet opletten dat je niet allemaal oneffenheden in de laag krijgt. De gewone base smeert meteen een gladde laag op je nagels en dat resultaat vind ik persoonlijker wel mooier. Maar om nu elke keer met vingers in aluminium folie te moeten zitten om de gellak eraf te halen, vind ik ook wel erg veel gedoe. Daarom reik ik toch steeds vaker naar de peel base om mijn nagels zelf te lakken.

Hoe gebruik je het

De peel base gebruik je net als de gewone base na het prepareren van je nagels. Dit prepareren houdt het volgende in: eerst duw je de nagelriemen terug, dan ruw je je nagels op en ontvet je je nagels met de cleaner van Pink Gellac. Op deze manier zijn je nagels helemaal klaar voor gebruik. Ruw je nagels wel voorzichtig op, zodat je de nagels niet beschadigd.

Hoe lang blijft het zitten?

Het blijft dus korter zitten dan een gewone base, maar hoe lang kun je genieten van deze peel base? Als ik mijn nagels opruw en vetvrij maak met de cleaner kan ik de peel base aanbrengen. Nadat hij 30sec aan de lucht heeft gedroogd, of 60 sec onder de ledlamp, dan kun je meteen een kleur aanbrengen op de peel base. Ik heb alleen wel gemerkt dat je dan niet lang kunt genieten van het resultaat. Rond de 3-4 dagen begint bij mij dan al de laag los te laten en dat vind ik toch wel erg jammer.

Daarom deed ik een experiment. Ik bracht op de peel base, eerst een laag gewone base aan. Hiermee maak je de onderste laag sterker en zo kon ik net weer langer genieten van mijn gellak. Ongeveer 4-5 dagen. Maar ook dit vond ik nog wat kort, daarom bestelde ik de rubber base met een kleurtje. Deze bracht ik aan op de peel base en zo kon ik eindelijk 7 dagen genieten van de gellak. Na 7 dagen laat bij mij echt de lak los en kan ik het gemakkelijk verwijderen. Ik doe eigenlijk alles met mijn handen, dus ik vind het niet gek dat bij mij de lak niet langer blijft zitten.

Hoe verwijder je het

Het verwijderen is heel gemakkelijk. Aan de hand van foto’s laat ik je zien hoe ik dit doe. Op dag 7 of na de zevende dag zie je vanzelf dat de lak los begint te laten. En bij een transparante of lichte lak, lijkt het op een soort verkleuring onder de gellak, omdat daar de peel base niet meer aan je nagel hecht.

Zoals je kunt zien, zit een deel al los en de rest van de lak kun je er zo af trekken, zonder je nagel te beschadigen. Wil je dat het nog eenvoudiger gaat? Week dan je hand eerst even in warm water, dan gaat het verwijderen helemaal snel.

De startersset kan ik zeker aanraden, hier zit alleen de peel base nog niet bij in, maar je koopt wel voordelig een aantal losse kleuren erbij.

Heb je nog vragen over de base? Stel ze dan gerust hieronder!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment