Leestijd: 3 minuten

Papieren bloemen maken is erg leuk om te doen. Zeker nu Moederdag er weer aankomt is het een leuke bezigheid om met je kinderen te maken. Of zet je man, vriend of partner aan de slag en laat hen samen met je kinderen de mooiste creatie maken van papier! Met deze handleiding moet het zeker lukken om vrolijke papieren bloemen te maken!

Knutselen met kinderen en voor mijn met onze zoontjes vind ik erg leuk om te doen. Wel is het zo dat ze even geconcentreerd aan de slag kunnen gaan en dan weer even snel verdwijnen van de knutseltafel. Daarom zou ik je als tip willen geven dat je bijvoorbeeld voor deze DIY alles al hebt klaar liggen en je je kinderen een gerichte opdracht geeft. Als plak dit op elkaar of knip dit. Dan blijft het voor de kinderen te overzien en is het voor iedereen leuk om lekker te knutselen.

Wat heb je nodig

Om deze papieren bloemen te maken heb je het volgende nodig:

  • papier in verschillende kleuren;
  • schaar;
  • lijm;
  • ijzerdraad of (groene)stokjes.

Aan de slag

Om de papieren bloemen te maken vertel ik je stap voor stap hoe je ze kunt maken.

Stap 1: kies de kleur van je papier en knip er hele dunne stroken van. Wil je bloemen met verschillende kleuren, knip dan 1 dunne strook per gekleurd papier;
Stap 2: lijm de uiteindes van de dunne strookjes op elkaar;
Stap 3: lijm nu alle uiteindes tegel elkaar. Leg de uiteindes telkens een beetje over elkaar heen en ga helemaal rond.
Stap 4: knip nu een cirkel uit het papier en plak die in het midden van alle blaadjes.
Stap 5: plak je bloem op een stokje.
Extra optie: knip bladeren uit papier en plak die op de stokjes.

Zet de bloemen met de stokjes in een vaas en je hebt je eigen papieren bloemen gemaakt! Met deze DIY kun je heel wat variaties maken. Maak de stroken van de bladeren dikker en schrijf er lieve teksten op voor Moederdag bijvoorbeeld! Plak de bloemen op rietjes en buig ze een beetje, zodat je een vaas vol kunt maken, of plak een knoop op de plek van het rondje van de bloem. Vind je het leuk om meer dingen van papier te maken? Vouw dan een hartjes-boekenlegger of maak deze kamerplanten van papier zijn ook leuk om maken.

Bewaar op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment