Leestijd: 2 minuten

Ik heb altijd al een zwak gehad voor wit en rond. Het begon een aantal jaar geleden toen in mijn Macbook ging uitzoeken en ik de witte wilde met mooie ronde hoeken. Ik was gewoon verliefd, nog steeds eigenlijk, maar hij werd zo traag dat hij nu dienst doet als printer.

Toen ik opzoek ging naar een bureaustoel wilde ik een strakke, witte en ronde stoel. Een stoel die rust moest uitstraalde. Want ik creëer zelf genoeg kleur, al dan niet met verf op doek of een kleurrijk stof patroon.

Toen ik de Vitra Panton chair tegenkwam bij MisterDesign, was ik meteen helemaal verkocht. Wat een prachtexemplaar!

De Panton chair is het ontwerp waardoor de Deense designer Verner Panton bekend is geworden. Het is de eerste stoel dat uit een geheel bestond. In de jaren ’60 en ’70 was Verner Panton gefascineerd door kunststof, een nog nieuw materiaal. Hij gaf zichzelf de uitdaging om een stoel te ontwerpen die goed zou zitten en all round gebruikt zou kunnen worden. In samenwerking met Vitra, een fabrikant, ontwikkelden ze samen de Panton chair.

Inmiddels is het nog steeds een zeer gewilde en populaire stoel. Na het testen van mijn Panton chair ben ik overtuigd. De vormgeving vind ik erg mooi, zowel rond als strak én wit. De stoel is stevig, kan tegen een stootje, ondersteund je rug goed en zit nog eens heerlijk. Doordat de stoel uit kunststof is vervaardigd kan de stoel zowel binnen als buiten gebruikt worden. De stoel is in verschillende kleur uitvoeringen beschikbaar.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment