Een oude Kazerne omgetoverd tot mooie B&B in Kaatsheuvel. Een industriële stijl die goed past bij de brandweer.
Leestijd: 6 minuten

Samen met manlief en de jongens reden we richting de B&B Kaatsheuvel om hier te overnachten. Ik werd uitgenodigd om samen met mijn gezin deze bijzondere locatie te reviewen en dat deed ik uitgebreid. Ik laat je graag zien wat je allemaal in de buurt van de Oude Kazerne kunt doen en hoe onze overnachting beviel met twee kleine kinderen.

Activiteiten in de buurt

Voordat we naar de Oude Kazerne gingen besloten we eerst om naar de Drunense Duinen te gaan. Onze drie jarige peuter leefde zich helemaal uit met emmer en schep en de dreumes begon zichzelf te begraven met zand. Een perfecte speelplek dus op zo’n 10 minuten afstand van de B&B, helemaal met mooi weer. Mocht je de Drunense Duinen willen bezoeken bij slechter weer, dan kun je natuurlijk ook even heerlijk gaan wandelen. Ook kun je ervoor kiezen om een bezoek aan de Efteling te plannen. Deze ligt namelijk op zo’n 15 min lopen van de B&B.

Rond een uur of drie konden we inchecken in de Oude Kazerne en je kunt de B&B zeker niet missen. De voormalige brandweerkazerne ligt namelijk aan het Anton Pieckplein en is zichtbaar door de grote toren. Je kunt hier trouwens meteen gratis parkeren voor de deur.

Interieur van de Oude Kazerne

Het is een mooie B&B. Je kunt zien dat er over de inrichting is nagedacht. De industriële look is mooi op elkaar afgestemd. Het voelt luxe en ruim aan. Onze peuter ging meteen enthousiast aan de slag met een stickerboek van de brandweer die klaar lag in de B&B.

Je krijgt zeker het gevoel dat je in een voormalige kazerne slaapt omdat je overal de rode details tegenkomt die van de toenmalige brandweer waren geweest.

Avondeten buiten de deur

Je kunt ervoor kiezen om te eten in de Oude Kazerne. Er is een koelkast aanwezig, een magnetron en een koffiezetapparaat. Ook zijn diverse supermarkten in de buurt waar je eten en drinken kunt kopen. Wij besloten buiten de deur te eten met onze kids en dat kon eigenlijk recht voor de deur Bij Anton.

Een oude Kazerne omgetoverd tot mooie B&B in Kaatsheuvel. Een industriële stijl die goed past bij de brandweer.

Slapen in de Oude Kazerne

Wij sliepen achter de mooie grote originele deuren van de brandweer en de kinderen sliepen in de stapelbedden. De baby in een babynestje op een groot matras en dat ging erg goed. Prettig ook dat de slaapkamers niet dicht bij elkaar lagen, waardoor je prima kon praten ‘s avonds en elkaar niet wakker maakte. Onze peuter vond het super spannend om te slapen bij de brandweer, zoals hij dat zelf zei en werd dan ook de volgende ochtend wakker met de woorden: ‘Ik wil stickeren!’

Ontbijten in de Oude Kazerne

Het ontbijt was niet inbegrepen, maar daar waren we op voorbereid en we haalden bij de bakkerij in de buurt, op slechts 4 min lopen, heerlijke broodjes. Er kon koffie worden gezet op het koffiezetapparaat waarbij de cups al aanwezig waren.

Alles was netjes en verzorgd en voor de ingang van de B&B heb je zelfs een fijne ruime tuin, waar je heerlijk kunt zitten aan de picknicktafel in de zon. Naast de mooie details in de Oude Kazerne heeft een overnachting hier iets speciaals.

Een oude Kazerne omgetoverd tot mooie B&B in Kaatsheuvel. Een industriële stijl die goed past bij de brandweer.

Oude Kazerne biedt dagbesteding

Wat de Oude Kazerne verder bijzonder maakt, is dat de eigenaar jongeren inzet die moeite hebben met school of de arbeidsmarkt. Op deze manier leren de jongeren nieuwe vaardigheden en kunnen ze inzetbaar gemaakt worden.

Zo heb je met je overnachting in de Oude Kazerne niet alleen een mooie locatie die op een fijne afstand van de Efteling, de Drunense Duinen en zelfs van Safaripark de Beekse Bergen ligt, maar help je ook nog deze groep jongeren.

Wil je ook graag overnachten op deze mooie locatie in Kaatsheuvel? Gebruik dan de code LINSPIRATION10 tijdens het boeken en je ontvangt 10% korting tijdens je verblijf! Deze code is geldig t/m juni 2019.

Dit artikel is in samenwerking met de Oude Kazerne geschreven.

Pin voor later:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment