Leestijd: 4 minuten

Deze maand is het alweer Vaderdag en daarom wilde ik samen met onze kinderen wat maken. Ik koos ervoor om aan de slag te gaan met verf en iedereen een eigen handafdruk te laten maken. Maar niet zomaar een handafdruk, afdrukken die samen een heus 3D kunstwerk konden vormen. De kinderen vonden het erg leuk om te doen en je hebt straks een waar kunstwerk in huis. Lees je mee wat ik heb gedaan?

Het voordeel van deze DIY is dat je hem erg gemakkelijk kunt uitvoeren met je kinderen. De jongens vonden het prachtig om voor Vaderdag aan de slag te gaanJe hebt maar weinig spullen nodig en je kunt het pakketje kant-en-klaar kopen. Ideaal is het dan ook dat je meteen een mooi staand kunstobject in huis haalt! Wanneer je dit pakketje aanschaft kun je thuis meteen aan de slag.

Aan de slag

In het pakketje zit het volgende: 4 kleuren verf, een verfrollertje, een lijstje en 4 transparante plaatjes die je in het lijstje kunt zetten. Doordat alles zo compleet is is het erg gemakkelijk om met het kunstwerk aan de slag te gaan. Ik koos ervoor om 3 plaatjes te gebruiken voor een handafdruk van alle kinderen. Ik merkte wel dat het bij de jongens (die 5 en 3 jaar zijn) goed ging, maar het een uitdaging was om het handje van onze baby (5 maanden oud) even stil te houden en een afdrukje te maken. Mijn tip is dan ook om achteraf even de handafdruk bij te schilderen als het nodig is!

De verf is eenvoudig aan te brengen alleen vond ik de verf niet meteen een goede afdruk geven, maar mijn tip is dan ook om achteraf nog even de handafdruk bij te schilderen als dat nodig is. En het leuke van de plastic plaatjes waar je een hand of voetafdruk op maakt is dat je er gemakkelijk nog iets op kunt schrijven. Een lieve boodschap, de leeftijden of het jaartal bijvoorbeeld!

Wat vind je van het resultaat? Erg leuk toch? Ben je toch niet helemaal zeker van dit Vaderdag cadeau? Deze gepersonaliseerde armband is ook een musthave voor papa’s!

Creatieve Linkparty

Dit leuke 3D kunstwerk maakte ik als onderdeel van de creatieve linkparty deze maand. De andere leden van het creatieve team gingen ook aan slag met verf. Zeker een aanrader om daar ook even een kijkje te nemen. Zo versierde Elsa potjes met verf en soda, Melanie pimpte houten klompen van de Action, Emmy maakte een gaaf pop art portret en Natascha maakte een schilderij met een lijmpistool.

Elkaar inspireren

Wil jij graag jouw DIY met verf delen? Ik zeg doen! Want het is super leuk om elkaar te inspireren toch? Laat dan hieronder in de link van je blog achter, zodat anderen jouw project terug kunnen vinden. Op Instagram kun je de hashtag #CreatieveLinkparty gebruiken om jouw creatie te delen. Zo kunnen wij jouw werk delen en nog meer mensen inspireren. Op Facebook kun je de link van het blog delen. En zit je graag op Pinterest? Volg dan het bord van de Creatieve Linkparty, inspiratie gegarandeerd! Meer inspiratie voor Vaderdag knutselen vind je hier.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment