Leestijd: 2 minuten

Al een tijdje was ik opzoek om ons huis wat groener te maken. In Rotterdam had ik diverse planten staan, maar na de verhuizing naar Franstalig België, begaven de planten het een voor een. Zelfs een cactus die ik gekocht had stierf… Toen bedacht ik dat het tijd werd om weer te investeren in nieuwe planten en deze hopelijk een langer leven te schenken.

Ik keek hier in de omgeving van Virton rond bij diverse tuinzaken, maar vond de planten of te duur of niet mooi genoeg. Via plantenfestijn op Instagram stuitte ik op het account van plantje.nl en het mooiste? Betaalbare planten en verzending naar België! Ik koos vier planten uit en toen kon het aftellen beginnen.

Een week later stond daar een enorme doos op de stoep en kwamen de prachtige planten tevoorschijn.

De eerste plant die ik uitpakte was de Alocasia Polly Bambino. Een plant waarvan ik de bladeren echt te gek vind. De vorm en het contrast. Stoer en modern tegelijkertijd.

Toen ik de Anthurium clarinervium viel ik meteen voor de hartvormige bladeren en het mooie contrast tussen de lichte nerven en het donkere blad.

Natuurlijk kon een plant uit de Calathea familie niet ontbreken. Ik vind deze familie gewoonweg fantastisch door zijn kunstige bladeren. Dit is de Calathea white star.

En als laatste plantje kon ik het niet laten om de Pilea Peperomioides te bestellen. Ik had hem al zo vaak voorbij zien komen op social media en het leek mij wel leuk om deze plant te gaan stekken. Misschien maar goed voor mij kwam deze mama Pilea binnen met wel 10 stekjes in haar pot! Dus meteen kon ik de Pilea baby’tjes hun eigen plekje geven, vlakbij de mama plant.

Lees ook: Zo stek je de Pilea Peperomioides.

Onder het toeziend oog van Felix, 14 maanden, gaf ik de Pilea baby’s een nieuw plekje.

Ben jij ook zo’n planten liefhebber en heb weet jij nog platen die je absoluut niet mag missen in je huis? Laat me dat dan zeker weten!

Op mijn youtube account kun je heel veel filmpjes vinden over het stekken van jouw kamerplanten!

Linspiration.nl maakt gebruik van affiliatie links. Wanneer je een product koop via deze link ontvang ik daarover een kleine vergoeding. Ik link alleen naar producten die ik zelf al heb gebruikt of waarvan ik denk dat ze voor jou ook interessant zijn.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

 • Dieneke
  7 maart 2017

  Wow lindi dit zijn echt mooie plantjes!!!! Leuk!! Geniet van ze!!
  Ik heb verschillende soorten orchideen staan (maar goed dat rikus ze weleens water geeft ?).
  Groetjes Dieneke

 • Dorien
  7 maart 2017

  Geen plantenliefhebber.. Geen goede ideeën.. Dus ik pak die van jou wel.. Mooie planten zeg!

Post a Comment