Onderhoudsarme tuinmeubels
Leestijd: 3 minuten

Met het warme weer is het een must-have om de tuin aan te pakken en het aan te kleden als een heerlijke plek om deze lente dagen door te brengen. Zoek jij onderhoudsarme en weerbestendige tuinmeubels, zodat je straks gewoon elke dag kunt genieten van je tuin? Daar geef ik je vandaag graag wat tips over.

Het hele jaar buiten

Sowieso is een groot voordeel dat deze meubels erg duurzaam zijn. Juist doordat ze bestand zijn tegen elk weer type. Zo kun je ervan genieten als de zon volop schijnt en hoef je er ook geen zorgen over te maken als het weer ineens omslaat, zoals helaas in Nederland regelmatig het geval is. Zeker als je wilt gaan voor duurzaamheid en het milieu dan hebben meubels die lang meegaan, sowieso een streepje voor. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de tuinmeubelen van Lazysusantuinmeubelen.nl. Hier vind je een breed assortiment van tuinstoelen, tuintafels, tuinbanken en patio tuinmeubels.

Duurzame tuinmeubels

De meubels zijn gemaakt van aluminium waardoor ze het hele jaar buiten kunnen staan. Ze kunnen nooit kunnen gaan rotten, zoals bijvoorbeeld houten tuinmeubels. Daarnaast roest aluminium niet en heb je er geen omkijken meer naar. Doordat ze weerbestendig zijn én onderhoudsarm gaan de meubels lang mee en hoeven ze niet elke 3 tot 5 jaar vervangen te worden. Goed voor de portemonnee en de natuur dus!

Zo hebben wij laatst onze loungeset van de hand moeten doen, omdat de kussen helemaal waren gaan schimmen en niet meer vervangen konden worden. De kussens vervangen was duurder dat een compleet nieuwe bank kopen. Bizar, toch?

Onderhoudsarm

Het scheelt echt ontzettend veel schoonmaakwerk én onderhoud als je onderhoudsvrije meubels in je tuin hebt. Zo krijgen de meubels geen aanslag of vervelende verkleuringen. In het ergste geval haal je er een nat doekje overheen en klaar is het weer voor gebruik. Zeker als je weinig tijd hebt en gewoon wilt genieten van je tuin, is dit het overwegen waard. Wist je dat er ook heel wat mogelijkheden bestaan om je eigen tuin onderhoudsvrij te maken? Wat dacht je van anti-worteldoek, voegen die je tussen de tegels kunt dichtmaken of gazon begrenzers? In dit artikel lees je nog 74 andere tips die jij kunt gebruiken.

Bridgerton stijl

Ik ben dol op de serie Bridgerton en vanaf vandaag is het nieuwste seizoen te bewonderen. Hoe gaaf is het dat de meubels van Lazy Susan de look hebben van het oude Engeland, terwijl de meubels heel modern gemaakt zijn? Alles is met aluminium gegoten, waardoor de meubels gemakkelijk te verplaatsen zijn. Terwijl ze toch die robuuste uitstraling hebben van gietijzer.

Ik zie het zo voor me dat er een bankje voor een rozenstruik staat met een vijver of fontein op de achtergrond, terwijl je Pride and Prejudice leest of naar de muziek van Bridgerton luistert. Laat het theekransje maar beginnen! Wil jij jouw plek in de tuin fijn aankleden, zodat je er helemaal in kan terugtrekken? Ga dan even naar dit artikel, dan weet ik zeker dat jouw tuin binnen de kortste keren een plek is waar je helemaal kunt ontspannen.  

Zo zie je maar dat onderhoudsarme tuinmeubels niet alleen voor jou veel tijd en geld schelen, maar ook nog eens een goede bijdrage leveren aan het milieu. Het bekijken waard zou ik zeggen.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment