Badkamer modern
Leestijd: 3 minuten

Ga jij verbouwen of verhuizen of moet de badkamer vernieuwd worden? Heb jij even geluk! Dit biedt je de kans om een compleet nieuwe start te maken en de badkamer van jouw dromen te creëren. In dit artikel delen we vijf ideeën om van jouw badkamer je favoriete plek in huis te maken.

Gun jezelf een fantastische douche

Ben jij ook altijd zo jaloers op die lekkere douche bij andere mensen thuis! Goed nieuws: in jouw nieuwe badkamer kun jij net zo’n lekkere douche installeren. Als je jezelf wilt verwennen met een fijne douche is een regendouche van badkamerplant.nl een goed idee.  De brede sproeikop en gelijkmatige waterverdeling geven jou de ultieme douche-ervaring. Alsof je elke ochtend opnieuw doucht in een hotel!

Natuurlijke elementen

Natuurlijke elementen maken een ruimte knus, gezellig en rustiek en maken van jouw badkamer niet alleen een functionele, maar ook ontspannende ruimte. Erg fijn voor je ochtend- en avondroutine. Gebruik bijvoorbeeld houten accenten, zoals een houten wastafelmeubel of planken. Groene planten zien er niet alleen leuk uit, maar dragen ook bij aan een gezondere luchtkwaliteit. Kies planten die goed gedijen in vochtige omstandigheden, zoals varens of aloë vera.

Slimme opbergmogelijkheden

Een georganiseerde badkamer is een ontspannende badkamer! Gebruik slimme opslagoplossingen om je nieuwe ruimte opgeruimd en functioneel te houden. Denk aan ingebouwde nissen in de douchewand om shampoos en zeep op te bergen, of kies voor zwevende planken boven de wastafel voor toiletartikelen. Daarnaast is een spiegelkast ook een goed idee!

Toffe badkamertegels

Maak een statement met opvallende tegels die je badkamer een unieke uitstraling geven. Laat je adviseren door een tegelspecialist in een speciaalzaak voor tegels (vaak te vinden op industrieterreinen). Badkamertegels kunnen zowel op de grond als aan de muur, dus kijk naar jouw persoonlijke voorkeur op dat vlak.

Slim gebruik maken licht

De juiste verlichting kan de hele sfeer van je badkamer transformeren. Verdiep je bijvoorbeeld eens in dimbare LED-verlichting. Het is ontzettend fijn om in de vroege ochtend en late avond (de tijden waarop je het vaakst gebruik maakt van de badkamer) niet opeens in het felle licht te hoeven staan. Plaats wandlampen rond de spiegel zodat je de details van je gezicht goed kunt zien wanneer je je opmaakt of aan andere vormen van skincare doet. Daarnaast is het ook leuk om een decoratieve hanglamp te bevestigen, dat geeft je badkamer wat klasse. Hoe ga jij je badkamer van je dromen maken?

Headerfoto door Sidekix Media via Unsplash

Linspiration DIY & Lifestyle blog

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment