natuurlijke materialen interieur
Leestijd: 3 minuten

Klusjes in huis of een leuke DIY in gedachten? Ik houd ervan. Ik vind het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn en weer wat moois te maken. Het leuke aan zelf nieuwe projecten bedenken en uitvoeren is dat je materialen op deze manier kunt hergebruiken. Denk aan het maken van een kussenhoes, een schoen pimpen of bijvoorbeeld iets maken van hout. Hoe handig is het dan om precies te weten hoeveel lijm en welke lijm je kunt gebruiken bij je projecten. Daar ga ik je alles over vertellen.

Mijn eigen DIY-projecten

Het is namelijk wel fijn om een goed te doseren lijmsoort te kiezen. Stel je voor dat je een project wilt gaan maken, maar de verkeerde lijm aanschaft. Dit zorgt ervoor dat het project volledig misgaat, met het gevolg dat je vooral erg baalt en natuurlijk blijft zitten met iets dat totaal niet lijkt op het eindproduct wat je in gedachten had. Dat is erg jammer en sonde! Daarom is het zo handig dat je op via de link hierboven je DIY-idee kunt invullen en krijgt te zien welke lijm het beste geschikt is voor je idee.

Zo maakt ik laatst schaaltjes van steen die ik aan elkaar lijmde, zodat ze samen kleine etagères vormden. Superleuk en gemakkelijk om te maken. Maar stel dat ik dit had gedaan met houtlijm, dan was alles in elkaar gestort.

Ook gebruikte ik lijm voor de meubels van het muizenhuis. Zo lijmde ik de bank met secondelijm en de meubeltjes voor de keuken met houtlijm. Zo zie je maar weer dat je overal net een andere lijmsoort voor nodig hebt. Het komt regelmatig voor dat ik me suf Google om te zoeken wat ik precies nodig heb en dan geeft deze website echt een handige oplossing.

Natuurlijke materialen in huis

Hoe decoreer je je interieur met natuurlijke materialen?

In de intro noemde ik het al dat je materialen kunt hergebruiken. Van een oude lap linnenstof naai je een leuk dekentje, kussenhoes of een pittenzakje. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer natuurlijke materialen in je huis laten terugkomen. Denk aan een vliegergordijn van gebruikte kurken of een kurkenwand als groot prikbord, waarop je tekeningen van je kind kunt hangen. Andere populaire natuurlijke materialen voor in je interieur, zijn bamboe, rotan, hout.

Deze materialen zorgen voor rust in huis, door hun kleur. Ze zijn beige, zandkleurig, lichtbruin en wit. Ze doen denken aan het strand en geven daarom misschien wel een ontspannen en relaxte sfeer weer. Om deze sfeer door te trekken in huis kies je bijvoorbeeld voor het volgende:

een bijzettafel van hout, rotan spiegels aan de muren, lichte banken en rotan lampenkappen. Dit zijn allemaal grote items. Om het tenslotte tot een geheel te maken zijn kleinere accessoires van belang. Denk hierbij aan een wollen vloerkleed in een tint, een schapenvachtje in een stoel of een gebreid plaid op de bank.

Zoals je op de twee foto’s hierboven kunt zien, straalt het een gehele rust uit. Ik ben heel benieuwd of jij natuurlijke materialen in huis hebt en zo ja, welke meubels of materialen dat dan zijn. Laat het hieronder in de comments weten.

Heder foto door Spacejoy via Unsplash.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment