Mustvisit in Zeeland Berkenhofs tropical zoo dino expo
Leestijd: 5 minuten

Berkenhofs tropical zoo is een echte aanrader voor een uitstapje met jonge kinderen in Zeeland. De zoo is een mooie combinatie van een dierentuin, educatie en spelen. Misschien ook niet zo gek dat ze uitgeroepen waren tot het leukste uitje van Zeeland door de ANWB in 2022. Onze kinderen vonden het prachtig. In dit artikel vertel ik je graag meer over onze ervaring!

Eind februari waren we een weekend in Zeeland en we wilden met de kinderen graag een leuk uitstapje maken. Zo doende kwamen we bij Berkenhofs tropical zoo en het was zeker een geslaagd uitje! Zelf de baby van één jaar keek haar ogen uit.

Tropical Zoo

De naam verklapt het natuurlijk eigenlijk al een beetje, een tropische zoo en daar was geen woord van gelogen. Op een relatief klein oppervlakte kwam je eerst een tropisch gebied binnenlopen. Metershoge planten en cactussen stonden verspreid over de ruimte. Via kronkelpaadjes, langs water en over bruggen kon je de lanwerpige ruimte doorlopen. Achterin bevond zich een heuse uitkijkpost. Tussen de tropische planten als de bananenplant en de enorme echte monstera deliciosa‘s vond je heel wat dieren.

Er waren apen, papegaaien, egels, reptielen en slangen. Het was overzichtelijk en voor zowel jong en oud genoeg te zien. Wij hadden het geluk dat toen we aankwamen er net een slang uit zijn kooi gehaald was. Samen met onze oudste zoon wilde ik de slang natuurlijk wel even vasthouden. Dit voelde toch wel echt als een Freek Vonk momentje hoor! De verzorger vertelde interessante weetjes over de slangen, maar wij waren te druk bezig met de slang in onze handen.

Educatie bij de fossielen mijn en Dino Expo

Via de Tropical Zoo liep je door een donkere fossielenmijn. Er lagen heel wat fossielen die je kon bewonderen. Van tevoren had ik gedacht dat onze zoons van 6 en 4 jaar er zo doorheen zouden lopen, maar ze vonden het ontzettend interessant. Ze wilden bij elk fossiel weten van welk dier het was en onthielden alles van de kaartjes die erbij lagen.

Na de fossielen mijn kwam je terecht bij de Dino expo. Hier stonden enorme dino’s. Super indrukwekkend voor de kinderen natuurlijk. Daarnasst waren er ook nog levende dieren als schildpadden, vogels en spinnen. Vooral de vogels werden zeer uitvoerig door onze dochter van 1 bekeken 😉 De jongens keken hun ogen uit. Na de warmte van de tropical zoo, waar het zweterig warm was, was het heerlijk om in de fossielen mijn en de dino expo af te koelen.

Afkoelen in de Kids jungle

Om nog verder af te koelen kwam daar de kids jungle in zicht. Een speelterrein met water, zand, klimtoestellen en nog een aantal grote planten. De perfecte plek om je kinderen even uit te laten. Alle drie de kids doken op het zand en water af. Zwemkleding of extra onderbroeken zijn zeker geen overbodige luxe bij een bezoek aan Berkenhofs tropical zoo.

In de zomer schijn je buiten zelfs nog te kunnen schatgraven en een heus water-speel-gedeelte te hebben. Ik merkte in ieder geval aan onze kids dat wat wij bezocht hadden voldoende was voor 2,5 uur kijk en speelplezier en dat ze het langer ook niet echt volhielden. Al met al vonden wij Berkenhofs tropical zoo echt een aanrader en een must-visit wanneer je in Zeeland bent met kleine kinderen. Wil je nog meer ervaringen voor uitjes met jonge kinderen lezen? Je vindt ze hieronder:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment