Een wereldkaart in je interieur is een echt musthave! Kijk en lees mee hoe ik twee verschillende wereldkaarten een plek gaf in huis en hoe je dit zelf kun doen!
Leestijd: 4 minuten

Onze zoontjes spelen het liefst de hele dag beneden in de woonkamer. Daarom wilde ik een fijn plekje creëren waar onze oudste zoon Felix naast het spelen ook zou kunnen kleuren en teken. Een wereld kaart leek me een perfect laatste item, waardoor het hoekje helemaal af is.

Een hoekje creëren

Heerlijk vind ik het om fijne hoekjes te maken in huis. Voor dit hoekje kochten we een bureau van de grote Zweedse winkel voor op Felix zijn kamertje en hij vond het ook prachtig om aan dit bureau te zitten. Het nadeel was alleen dat als hij wilde tekenen dit altijd beneden aan de grote eettafel gebeurde. Op zich niet erg, want hij klimt zelf op zijn kinderstoel, maar het lukt hem niet om zichzelf aan te schuiven natuurlijk.

Daarom besloot ik op een gegeven moment om zijn bureau in de woonkamer te zetten, omdat we hier bijna de hele dag te vinden zijn. Dit vond hij prachtig en ik snap ook wel waarom 😉

De kleurrijke wereldkaart in ons interieur maakt het hoekje helemaal af. Felix vindt het prachtig om naast de kleuren op de kaart ook alle verschillende dieren te ontdekken. Ook de baby wijst er gretig naar, dus ik geloof dat het wel geslaagd is.

Rustigere sfeer creëren

In ons kleurrijk interieur wilde ik ook een rustiger plekje maken. Ik koos ervoor om in onze hangstoel kussens te leggen met rustige kleuren. In combinatie met de bijpassende poef is het een mooi geheel én een fijn plekje om je terug te trekken.

Omdat ik reizen heel tof vind, leek het me mooi om een wereldkaart in huis te hebben hangen. Onze reis naar Canada is alweer even geleden, maar ik hoop hier snel weer een verre reis aan toe te kunnen voegen. Door de wereldkaarten in huis kan ik er zo een beetje vaker over dromen.

Voor op de plank naast de hangstoel liet ik een wereldkaart op canvas doek afdrukken. Deze wandkaart is rustig en strak. Met een gouden grafische afdruk. Hierdoor valt de kaart niet te veel op, maar vind ik hem wel prachtig staan.

Kies een wereldkaart in de stijl van je interieur

Een wereldkaart is dus een echte musthave voor in je interieur. Zeker doordat je hem in veel verschillende stijlen kunt bestellen. Kies dus vooral een variant die goed matcht in je interieur.

Vind je het lastig om de juiste kaart voor jouw interieur te kiezen? Probeer dan op internet te kijken naar de kleuren van de kaart en de kleuren van jouw meubels. Zijn er vooral veel grijs en zwart accenten, dan kun je het beste kiezen voor een wereldkaart met zwarte lijnen. Juist veel wit en hout in huis? Kies dan voor een kaart met kurk effect.Op deze manier kun je de juiste wereldkaart vinden voor jouw interieur. Heb jij al een wereldkaart in huis?

Dit artikel is een samenwerking met wereldkaarten.nl

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment