badkamer met inloopdouche
Leestijd: 4 minuten

Doe jij dat weleens? Fantaseren over een toekomstig huis of bij je huidige koophuis bedenken hoe jouw ideale en perfecte woning eruit zou zien? Vandaag deel ik met je hoe mijn droombadkamer eruit zou zien. En ik ben benieuwd naar die van jou! Heerlijk vind ik het om na te denken over hoe mijn droombadkamer eruit zou zien. Zeker nu we wonen in een huurhuis valt er weinig aan te passen aan de badkamer. Ideaal dus om even weg te dromen bij een picture perfect zonder me zorgen te maken over een budget. Ik kreeg meteen The Sims neigingen om mijn eigen droombadkamer te gaan bouwen, maar voor nu heb ik het even uitgeschreven. Lees je mee?

Een inloopdouche met mooie douchewand

Oké ik val maar meteen met de deur in huis. Het lijkt me geweldig om een inloopdouche te hebben. En dan wel eentje die lekker ruim is, zodat je naast elkaar kunt staan douchen zonder dat je kou staat te lijden, omdat je niet onder de straal past. Ideaal lijkt me dat en dan het liefst een inloopdouche met twee gouden regendouches. Lekker hotel chique. Iets meer ruimte tijdens het douchen lijkt me sowieso erg handig ook met een gezin. Soms is het gewoon net even handiger om een kind bij je onder de douche te zetten en nu is ons douchehokje erg klein. Zeker doordat er een deur voor zit, waardoor je niet heel veel extra ruimte kunt creëren in de douche zelf. Hoog op mijn wishlist staat dan ook een mooie douchewand waarmee je niet de douche afsluit, maar je douche meer een geheel laat zijn met de rest van de badkamer. Een mooie douchewand met mooie tegels of juist helemaal van glas!

Een vrijstaand bad

Oeh een vrijstaand bad. Dat vind ik er zo mooi uitzien! Of het praktisch is, geen idee, maar het lijkt me erg mooi om in de badkamer te hebben staan. Misschien moet dan de gehele badkamer best groot zijn, zodat je ook om het bad heen kunt lopen. Genoeg ruimte voor de kinderen om erin te spelen en voor mij om er languit in te liggen. Laten we er dan maar meteen ook een jacuzzi functie inbouwen, zodat het ultiem ontspannen is.

Wastafel met twee wasbakken

Iets meer ruimte lijkt me heerlijk om ons in de ochtend klaar te maken voordat de dag begint. Nu zijn de kids nog klein en poetsen we snel de tanden beneden. Maar wat zou het handig zijn als ze straks als tieners hun eigen wasbak hebben in de badkamer. Zodat er altijd één wasbak vrij is voor gebruik. Het liefst dan wel ronde witte wasbakken en gouden kranen.

Aankleding badkamer

Mijn droom sanitair is nu wel duidelijk geloof ik, maar laten we de aankleding niet vergeten! In ons huidige huurhuis hebben we zwarte tegels op de grond en witte tegels tegen de muren. Hier is op zich niks mis mee, maar iets meer sfeer zou ik toch wel prettig vinden. Ik zou dan denk ik kiezen voor gekleurde wandtegels in geel en rood tinten en op de vloer een mooi blauwe oceaan kleur. In combinatie met mooie planten die blijven overleven in de badkamer om de tropische sfeer helemaal af te maken. Planten aan het plafond en in de vensterbanken en misschien zelfs wel een mos wand, zodat je wel het groen hebt in de badkamer, maar het niet hoeft te onderhouden. De planten geven dan naast de warme tinten meteen het gevoel alsof je je in een warm land waant.

Ik zie onze droombadkamer al helemaal voor me. Wat mag er in jouw droombadkamer niet ontbreken?

Header foto van Curology via Unsplash.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment