Make-over okergeel eetkamer
Leestijd: 4 minuten

Vandaag laat ik je een hele fijne make-over zien in onze eetkamer. Een nieuw kleurvlak op de muur en onze eetplek is nu echt een gezellig hoekje geworden. Uiteraard zal ik de voor en na foto laten zien zodat je goed het verschil kunt zien.

We waren al jaren heel blij met onze ronde eettafel, maar we merkten ook dat met z’n vijven de tafel een beetje krap begon te worden. Toen ik op marktplaats voor een spotprijs en in de buurt een langwerpige eettafel vond voor 8 personen die ook nog eens bol poten had, was ik verkocht.

Gezellige eethoek maken

Ik wilde graag een gezellige eethoek maken, maar wist telkens niet goed wat ik met de ruimte wilde. Ik dacht nog aan een persoonlijke gallery wall of een groot schilderij. Maar na lang beraad bij dacht ik me dat ik eigenlijk wel weer een kleurvlak op de muur wilde hebben.

Dit keer alleen geen blauw of groen, maar een warmere tint die goed zou passen bij de nieuwe kleuren die ik gebruikte bij de keuken make-over. Op deze manier zou het eetgedeelte beter passen bij de keuken. Ik liet de kleur Binti Sunset mengen in de bouwmarkt. Wanneer je de verf koopt in de aanbieding ben je voor 1 liter maar 12 euro kwijt. Ik had 1,5 liter nog om het vlak te schilderen. Vind je het lastig om een kleur voor jouw muur te kiezen? Hier lees je handige tips voor het kiezen van een muurkleur. Onze eettafel is 2 meter lang en ik wilde dat de eettafel in het kleurvlak zou vallen. Ik koos daarom voor een kleurvlak van 270cm breed. Nadat de randen waren afgeplakt kon het schilderen beginnen.

Bank eettafel

Om de eetplek helemaal af te maken haalde ik de twee bureaus met lades uit andere ruimtes van ons huis naar benden. Ik zette ze naast elkaar en ze passen mooi achter de eettafel. Zo hebben onze zoontjes meteen een fijne plek om te kunnen zitten. En het is gemakkelijk vrolijk aan te kleden met kussens.

Resultaat met okergeel vlak en zelfgemaakte wandplank

Plank aan de muur

Alleen een kleurvlak vond ik nog wat saai, dus besloot ik een plank te halen bij de bouwmarkt en wat haken. Op deze manier konden we heel eenvoudig een lange en betaalbare plank ophangen aan de muur. De plank is maar liefst 220 cm lang en valt dus ook mooi binnen het kleurvlak.

Ik ben super blij met de nieuwe eethoek. De kleur is warm en ik heb er meteen een plek bij om mijn hangplanten kwijt te kunnen! Het is meteen een veel knussere plek geworden dan eerste. Echt een fijne hoek dus! Ik ben benieuwd wat jij van de make-over vindt. Laat het zeker hieronder even weten!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment