tuin gezellig inrichten
Leestijd: 3 minuten

De zomer is begonnen en de zomer staat gelijk aan gezelligheid. De kinderen zijn vrij van school, het zonnetje maakt iedereen vrolijker en de hoge temperaturen maken mensen energieker. Het ideale moment dus om de bourgondiër in jezelf naar boven te halen en een gezellige borrel of barbecue te organiseren voor jou en je vrienden/vriendinnen. Waar een gezellige keuken in de winter een must is, wijken mensen in de zomer vaak juist uit naar de tuin, waar je met die fijne temperaturen tot in de late uurtjes kan vertoeven aan de tuintafel. Hoe maak jij van jouw tuin die ideale plek voor dat zomerse feestje?

Een mooie tuintafel

Een gezellige avond begint natuurlijk met z’n allen rond de tafel. Investeer dus in een mooie tuintafel. Bij Tuinmeubelshop is de keuze bijvoorbeeld reuze. Kies er ook wat mooie bijpassende stoelen bij. Houten of kunststof stoelen zijn een stuk sfeervoller dan die standaard witte plastic tuinstoelen. Een paar leuke kussens erbij en klaar is Kees. Zet overigens de stoelen en kussens altijd terug binnen en haal regelmatig een doekje over je tuintafel. Alles wat je buiten bewaard wordt immers een stuk sneller smerig.

Sfeerverlichting

De zon gaat weliswaar later onder, maar mochten jij en je vrienden het lekker laat willen maken, zijn een paar buitenlampen ideaal om te hebben. Je kunt hierbij kiezen voor een lantaarntje dat je aan de muur van je huis of tuinhuis kan hangen, maar een olielamp op tafel zetten kan ook heel sfeervol zijn (wel opletten!). Ten slotte is een waterbestendig lichtsnoer ook een hele gezellige optie. Op veel buitenlampen valt een timer in te stellen. Dan kun je ervoor zorgen dat je lampen vanzelf aanspringen als het buiten te donker wordt. Het maakt ook je overkapping meteen een stuk gezelliger.

Een vuurkorf

Als het wat later of eerder in de zomer is en het in de avond nog best koud kan worden is een buitenvuur hartstikke leuk. Het is lekker warm, sfeervol en sommige mensen (mannen) kunnen ontzettend genieten van ‘fikkie stoken’. Met (of zonder) de kinderen is het natuurlijk ook superleuk om marshmallows te roosteren boven een vuurtje. Je kunt kiezen voor een vuurkorf of -schaal of echt voor een buitenkachel gaan. Met deze drie dingen ben jij al een heel eind op weg om van jouw tuin deze zomer de place to be te maken. Dus waar wacht je nog op? Stuur die uitnodigingen, want jouw barbecue wordt dé barbecue van deze zomer!

gastblog Linspiration blog

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.