Leestijd: 5 minuten

Ben je op zoek naar een creatief uitje? Om inspiratie op te doen, met de kinderen erop uit te gaan of met je vriendinnen samen een dagje er tussen uit? In het TextielMuseum is er nu namelijk een superleuke en interessante tentoonstelling én kan je daarnaast ook zelf aan de slag gaan met textiel. Ideaal voor de Do It Yourselvers onder ons. In de nieuwe tentoonstelling Makersgeheimen neem je een kijkje achter de schermen om mee te kijken bij de grote namen, en in de Design Studio mag je als een echte ontwerper ook zelf iets creëren.

Creatief bezig zijn is gewoon erg leuk. Zelf vind ik het heerlijk om met mijn handen aan de slag te gaan. Of dat nu met verf, hout of stof is. Onder het kopje DIY op dit blog kun je heel wat leuke creatieve projecten vinden. Bezig zijn met textiel vind ik erg leuk. Zo heb ik mijn eigen stoffen ontworpen en maak ik hiermee mijn eigen baby en kinderkleding! Dus toen ik de vraag kreeg of ik je meer wilde vertellen over de tentoonstelling Makersgeheimen was ik meteen enthousiast.

De tentoonstelling Makersgeheimen

Het TextielMuseum ligt in Tilburg en is gevestigd in een voormalig textielfabriek. In het museum komen design, kunst en mode samen. Wat uniek is aan het museum is dat er ook een TextielLab is, een specialistische werkplaats voor textielinnovatie. Kunstenaars en ontwerpers van over de hele wereld komen naar het TextielLab om er te werken met de meesterwevers, garenspecialisten en technische experts. Op de meest innovatieve machines ontwikkelen ze de mooiste textiele werken. En het mooie is, jij kan hier tijdens je bezoek gewoon bij zijn en meekijken over de schouders van deze makers. Benieuwd wat voor dingen er dan precies in het TextielLab worden gemaakt? Bezoek dan de groepstentoonstelling Makersgeheimen, die perfect laat zien wat voor prachtige textiele kunst en design er in het TextielLab wordt gecreëerd en hoe dat tot stand komt. Ontdek zo het makerschap van kunstenaars en ontwerpers als Otobong Nkanga, Koen Taselaar, Tess van Zalinge, Sigrid Calon en meer.

Maak je eigen sokken of sjaal

Zelf aan de slag met textiel op een van de machines? Naast de groepsexpostie Makersgeheimen kruip je in de Design Studio even in de huid van een maker. Hier kun je namelijk je eigen gepersonaliseerde sokken en sjaals maken. Hoe leuk is dat! Je kunt zelf de verschillende kleuren kiezen voor je producten en je maakt het helemaal af met je eigen tekst. Vervolgens zie je jouw unieke producten zo uit de breimachines rollen! Leuk om cadeau te geven of om voor jezelf te maken natuurlijk. De sokken kun je meteen meenemen en de sjaals worden een dag later thuisbezorgd. Ik kan niet wachten om een bezoek te gaan brengen aan het museum! Ga jij het maakavontuur aan in het TextielMuseum?

Het TextielMuseum kun je ook volgen op Social media. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste tentoonstellingen. Volg ze hier op Instagram en Facebook.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment