Leestijd: 3 minuten

Je kunt op veel manieren een handtekening toevoegen aan je email. Vaak door links onder elkaar te zetten of om een plaatje in je email te plakken. Dit deed ik ook altijd, maar ik vond het resultaat niet zo mooi. Meestal varieerde ik tussen twee handtekeningen. Ik gebruikte een plaatje waar alle info in stond, maar die niet aanklikbaar was. Of ik koos ervoor om allemaal losse links onder elkaar die er niet mooi uitzagen. Na lang zoeken kwam ik eindelijk dé oplossing tegen om mijn eigen handtekening mooi en aanklikbaar te maken.

Online handtekening maken

Met deze online editor kun je je eigen handtekening in html maken. Klik maar eens op de link onder ‘online editor’ en druk op de groene knop Run. Als het goed is krijg je hetzelfde resultaat als hieronder. Ziet er goed uit toch? Ik stuurde je meteen naar de link van mijn eigen handtekening, zodat je deze kunt gaan aanpassen. Helemaal naar je eigen wensen! Ik hoor je al denken: Maar Lindi, dat ziet er wel heel ingewikkeld uit! Wees gerust ik ga je helpen om jouw werkende handtekening te maken. Want als ik het kan, dan kun jij het ook!

email handtekening html

Html handtekening maken

Wat ik erg fijn vind van deze online editor, is dat je meteen het resultaat ziet in het rechterscherm zodra je op Run klikt. Voordat je begint zal ik een aantal html codes uitleggen:

<br> = een enter

<b> … </b> = dat de tekst die je invult op de stippel lijnen dik gedrukt wordt

style=”color: #000000″ = als je een kleur invult achter de # kun je jouw tekst een kleur geven

Probeer het vooral en geef jezelf de tijd om het te begrijpen. Ben je nieuwsgierig hoe je bijvoorbeeld iets schuingedrukt maakt in html? Klik dan eens tijdens het schijven van een blogpost op de klop ‘Tekst’ naast ‘Visueel’.

Afbeelding toevoegen aan je html handtekening

Upload in jouw WordPress website een afbeelding die je wil gebruiken als logo afbeelding. Zodat je onderaan je email in je eigen html handtekening jouw logo en social media icoontjes hebt staan. Dit doe je zo: Media > bibliotheek > nieuw bestand. Hier kun je een nieuwe afbeelding uploaden. Je ziet dan rechts achter URL de url van de afbeelding staan. Deze URL kopieer je naar de editor en plaats je in het stukje ‘logo’. Klik meteen even op de groen run knop om te zien of het gelukt is. Herhaal deze stappen met je eigen social media icoontjes.

Handtekening instellen in je Gmail

Zelf gebruik ik gmail voor het verzenden van mijn emails en ook daar kan ik mijn nieuwe html handtekening invullen. Selecteer alles (zowel tekst als beeld) in je rechter venster, dus niet de html!, en ga naar gmail. Kies daar voor: instellingen en scroll naar benden voor handtekening. Plak daar nu alles in wat je zojuist bij de editor hebt gekopieerd en tada, je handtekening staat vanaf nu onder elke mail!

Heb jij al een handtekening ingesteld onder jouw email? En zo ja, hoe heb je dat gedaan?

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment