Linspiration

 / DIY  / Maak je eigen gallery wall met grote polaroid foto’s
Maak je eigen gallery wall met polaroid foto's

Een gallery wall in huis is helemaal in, maar wat dacht je ervan om deze gallery wall te maken met grote polaroid foto’s? Een gallery wall op een hele nieuwe en andere manier, geen foto lijsten maar grote stevige kartonnen platen aan de muur. Deze DIY kun je maken zonder te hoeven boren!

In ons huis in Wallonië had ik de grote polaroid foto’s op houten plankjes staan, die aan de muur geplakt waren, maar in ons nieuwe huis wilde ik graag iets speelser maken. En het voordeel van deze DIY is dat hij echt heel gemakkelijk te maken is!

Benodigdheden voor je eigen gallery wall met polaroid foto’s

De look van deze retroprints vind ik nog steeds echt te gek. Je kunt deze grote polaroid foto’s in verschillende groottes bestellen. Een fijne bijkomstigheid is dat ze gemaakt zijn van dik karton, waardoor je ze ook gewoon kunt neerzetten op een plank.

Ik kocht deze mooie prints bij de fotofabriek. Bij je bestelling krijg je ook haakjes voor elke foto, die je op de achterkant kunt plakken, waardoor je de foto’s gemakkelijk aan de muur kan vastmaken.

Ik koos ervoor op plakgum te gebruiken, omdat ik niet wilde boren. Deze fijne plakgum is stevig genoeg voor de kartonnen polaroid foto’s.

Zie je die gave stippenplant? Ik vertel je in deze blogpost hoe je hem kunt stekken en verzorgen.

Maak je eigen gallery wall

1. Bepaal van tevoren hoeveel polaroid prints je op wilt hangen. Leg de print voordat je ze gaat ophangen op de grond. Zo kun je op een handige manier de compositie bepalen. Schuif heen en weer totdat het naar je zin is.

2. En wil je alvast het overzicht zien, zonder dat alles al aan de muur hangt? Ga dan even op een stoel staan dat helpt voor het overzicht.

3. Plak nu telkens twee stukjes plakgum op de achterkant van de bovenste hoeken van de prints. Druk ze op de muur en klaar! Wil je een bepaalde afstand tussen de prints of wil je weten of ze recht hangen? Gebruik dan een waterpas en centimeter, dan gaat het zeker lukken!

grote polaroid prints aan de muur

En nu jij!

Ik ben benieuwd of je met deze DIY aan de slag gaat. Kom je er niet helemaal uit? Stel je vragen dan onder deze blogpost, dan reageer ik zo snel mogelijk. Heb je de gallery wall gemaakt?

Ga jij aan de slag met deze DIY? Deel dan jouw foto’s op Instagram met de #diywithlinspirationnl, dan zie ik je berichten en wie weet deel ik jouw foto in mijn stories!

Bewaar op Pinterest voor later:

polaroid gallery wall maken

Ik ben Lindi Melse en linspiration.nl is mijn blog! Samen met mijn man en twee zoontjes woon ik in Culemborg. Momenteel is ons 3de kindje onderweg! Ik houd van interieur, DIY, series kijken, lezen, planten, schilderen en daar blog ik over.

Laat een reactie achter