lego bord DIY
Leestijd: 5 minuten

Hierbij weer een leuke DIY met lego: namelijk een lego bord waarop je kinderen al hun lego poppetjes kunnen zetten! Al eerder schreef Elize voor mijn blog een DIY over lego. Ze liet zien hoe je een lego klok kunt maken! En vandaag deelt ze het lego bord! Lees mee en ga aan de slag met deze leuke DIY!

Ik had spontaan een idee om de plaat te maken. Onze zoon is gek op lego en de muur bij zijn bureau kon nog iets leuks gebruiken. Er zijn online leuke lego borden te koop, maar zelf maken is nog leuker. Daarnaast kan je hem dan precies maken zoals je wilt (ik wilde bijvoorbeeld de blokjes graag in de breedte en niet “naar je toe”). Het is een leuke en makkelijke DIY. Het is wel handig het schroeven met iemand samen te doen, de blokjes moet je echt vast houden tijdens het schroeven namelijk!

Wat heb je nodig:

 • Houten plaat, wij gebruikten MDF, 500 x 600 x 12mm
 • 24 legoblokjes van 4×2 (wit)
 • 24 schroefjes, dikte plaat plus (ongeveer) 3 mm
 • Verf (je hebt altijd wel restjes in huis)
 • (schroef)boor
 • Hoekijzer en waterpas
 • eventueel een priem

De blokjes hebben wij gehaald bij een brickstore in het dorp. Losse lego kan je ook bestellen bij lego zelf (maar let op: die hebben heel lange levertijden op losse lego) of via bricklink. Je kunt ook kijken of je via marktplaats een setje kunt kopen.

Aan de slag

Stap 1: Schilder eerst de onderzijde van de plaat, dit hebben wij gedaan op 25 cm. Tip: meet de hoogte uit aan de hand waarvan je de blokjes vast wilt maken. Het is natuurlijk net wat je mooi vindt, maar ik vond het fijn dat de blokjes net boven de verflijn vielen. Je kan hiermee spelen door bijvoorbeeld voor een verticale lijn te kiezen.  

Stap 2: Toen de verf droog was hebben we op de achterkant de punten uitgemeten waar geboord moest worden. Zodra de punten naar tevredenheid waren, zijn we begonnen met voorboren. Het voorboren is handig omdat je zo preciezer kan werken, ga je meteen schroeven dan heb je minder ruimte om net iets te corrigeren en je wilt niet dat de blokjes net ongelijk komen te zitten. Tussen onze blokjes zit zowel in de breedte als in de hoogte precies 7,5 cm, dat betekent dat je eerste schroefpunt op ongeveer 10 cm in de breedte komt, en ongeveer 9 van onder/boven. Let op dat de schroef niet te dik is, je wilt dat hij door het eerste laagje plastic van het lego heen gaat, maar niet veel verder.

Stap 3: Dan begint het schroeven. Meet vanaf de zijkant precies af waar je het blokje wilt. Houd het legoblokje stevig aan de voorkant vast en laat de schroef er in vastdraaien tot hij strak vast zit. Nu ga je de hoogte van het volgende blokje bepalen, dit doe je met behulp van een waterpas. Houd de waterpas aan de onderzijde van het eerste blokje, meet de breedte naar het volgende blokje en schroef dit vast, etc. Met het hoekijzer meet je vervolgens de volgende rij af. Heb je het eerste blokje bepaald, dan maak je met behulp van het hoekijzer (verticale lijn) en de waterpas (horizontale lijn) de rij af. Zoals op de foto te zien hebben wij met een breder boortje de schroef verzonken, daarmee kan de plaat strak tegen de muur staan.

lego bord Diy
lego thema diy kinderamer

Heel veel succes!

Dank je wel Elize, voor het delen van dit mooie lego bord! Wil je nog een leuke DIY van Elize lezen met lego? Ga dan aan de slag met de klok met lego poppetjes erin!

Bewaar op Pinterest

lego bord DIY

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

 • Natascha
  17 februari 2021

  Goed idee. Dat staat prachtig aan de muur.

 • Elsa
  17 februari 2021

  Heel erg mooi ☻

Post a Comment