kerstkrans voordeur
Leestijd: 5 minuten

Over een paar weken is het weer kerst! Tijd voor een leuke DIY die je voordeur vrolijk pimpt én iets wat je gemakkelijk ook binnen op kunt hangen. Ik ga je namelijk laten zien hoe je eenvoudig een kerstkrans voor de voordeur kunt maken. Je hebt hiervoor maar weinig materialen nodig en je spaart enorm veel geld uit! Lees je mee hoe je zelf een krans kunt maken.

Al een tijdje keek ik rond om een kerstkrans met ballen te kopen die mooi zou staan bij de voordeur. Maar ik vond ze als snel erg prijzig worden. Daarom besloot ik zelf een kerstkrans te maken. En ik ben er zo blij mee. Een goed excuus om de DIY te maken dus én hem natuurlijk met jou te delen.

Wat heb je nodig

Voor het maken van een kerstkrans heb je een aantal dingen nodig

  • Krans
  • Plastic kerstballen (optioneel: gebruik grote en kleinere ballen)
  • Lijmpistool
  • Lijm voor lijmpistool
  • Placemat
  • Touw

Ik gebruik expres plastic kerstballen, zodat de ballen niet kapotgaan mocht het ineens hard waaien buiten. Ook gebruikte ik een placemat voor onder mijn kerstkrans. De lijm uit een lijmpistool blijft plakken aan bijvoorbeeld een krant, dus dat is niet zo handig. Hieronder kun je de producten die ik heb gebruikt ook online bestellen.

`

Aan de slag

Stap 1: Leg de krans, die ik kocht bij de Action, voor je neer op tafel. Pak alle plastic kerstballen en bekijk alvast een beetje hoe je de kerstballen wilt verdelen over de krans.

Stap 2: Ik koos ervoor om een beetje een verdeling te maken. Dus tussen dezelfde soort kerstballen, bijvoorbeeld de glitterballen evenveel ruimte te maken. Ben je tevreden? Zet dan je lijmpistool klaar en lijm de eerste kerstballen vast. Druk de ballen even goed aan, zodat je zeker weet dat de ballen goed blijven zitten.

Stap 3: Herhaal stap 2 totdat alle grote kerstballen op zijn. Zoals je zult merken blijft er een stukje krans open, wanneer je alleen maar grote kerstballen gebruikt.

Stap 4: Vul nu de stukken waar je de kerstkrans nog ziet op door kleinere kerstballen op te plakken. Zo krijg je een mooie gevulde krans!

Stap 5: Hang een stuk touw aan je krans en je kunt de kerstkrans zo aan de voordeur ophangen!

Een kerstkrans aan de voordeur

Ik ben helemaal blij met het resultaat! Door het gebruik van plastic kerstballen is de krans ook helemaal niet zwaar. De kerstballen gaan zeker weten niet kapot door een windvlaag of regen en je kunt de krans ook prima binnen hangen. Ik vind het in ieder geval een vrolijk gezicht als ik ons huis nu binnenstap. Laat je me weten of het gelukt is in de reacties hieronder? Ik ben benieuwd naar jullie kerstkransen.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment