Maak je eigen bloemenkaart met waterverf DIY Linspiration.nl
Leestijd: 5 minuten

Er staat weer een nieuwe DIY voor je klaar. Dit keer namelijk de uitleg om zelf een bloemenkaart met waterverf te maken. Niet te ingewikkeld, gewoon even lekker bezig zijn en erg snel te maken. Ik maakte tijdens het maken bij elke stap foto’s van het maak proces zodat jij de stappen precies na kunt maken. Win win dus! Het is erg leuk om een bloemenkaart met waterverf voor jezelf te maken, te versturen of om weg te geven bijvoorbeeld en je hebt er niet al te veel spullen voor nodig om het te maken. Lees en maak je de bloemenkaart met me mee?

Wat heb je nodig om de bloemenkaart te maken?

Ik vind het zelf erg leuk om bloemen te schilderen, op wat voor manier dan ook. In mijn shop kun je ook twee bloemen schilderijen vinden die ik eigenlijk met dezelfde techniek heb geschilderd als deze bloemen kaart. Voor het maken van de bloemenkaart met waterverf heb je de volgende materialen nodig:

  • Waterverf. Zelf gebruik in de napjes van Winsor en Newton, omdat ik daarbij het pigment van de kleuren erg mooi vind.
  • Pennen die tegen water kunnen. Hiervoor gebruik ik de Sakura Micron fineliners. Je kunt als de stift is opgedroogd er gewoon overheen met waterverf, zonder dat deze uitvlekt.
  • Stevig hobbypapier of aquarellpapier.
  • Water om je penseel schoon te maken.
  • Eventueel een stift om de tekst toe te voegen aan je bloemenkaart. Hiervoor gebruikte ik de Tombow Dual Brush Pen stiften.

Het is natuurlijk nodig om dezelfde materialen aan te schaffen als ik, want de kosten kunnen als snel oplopen, maar het leek me wel leuk om te delen welke materialen ik gebruik. Als je goedkopere materialen wilt gebruiken dan kun je prima bij de Action terecht voor alle materialen.

Maak je eigen bloemenkaart met waterverf

Nu je alle materialen voor je hebt liggen is het tijd om aan de slag te gaan. Ik gebruikte zelf een stevig A4 papier om te schilderen en heb deze dubbelgevouwen zodat ik een A5 kaart kreeg.

Stap 1: Als eerste ging ik bloemen tekenen met de fineliners. Ik begon aan de onderkant van de kaart en uiteindelijk tekende ik aan alle kanten van de kaart bloemen. Hieronder op de foto’s zie je de stappen die ik heb genomen, zodat je de bloemen na kunt tekenen.

bloemenkaart zelf maken
bloemenkaart

Stap 2: Vervolgens kon het waterverven beginnen! Ik koos voor drie verschillende groen tinten om de bladeren van de bloemen te schilderen. Anders vond ik dat er niet heel veel variatie was.

bloemenkaart met waterverf

Stap 3: Tijd om de bloemen een kleur te geven met waterverf! Ik koos voor een aantal kleuren die ik telkens op verschillende plekken om de bloemenkaart terug liet komen. Zo koos ik voor oranje, rood voor de hartjes en geel om de bloemen af te maken.

bloemenkaart met waterverf

Stap 4: Het leek mij leuk om er nog een tekst aan toe te voegen. Dus schreef ik: Bloom where you are planted.

bloemenkaart met waterverf maken

Creatieve Linkparty

Deze leuke bloemenkaart met waterverf maakte ik als onderdeel van de creatieve linkparty deze maand. De andere leden van het creatieve team gingen ook aan slag met water. Het is zeker de moeite waard om ook een kijkje te nemen bij de rest! Zo maakte Emmy met waterpistooltjes een schilderij, liet Natascha water lopen van bekertje naar bekertje, maakte Melanie een Doily slinger met waterverf en Elsa maakte van bloemetjes om weg te geven met waterverf.

Elkaar inspireren

Wil jij graag jouw DIY met water delen? Ik zeg doen! Want het is super leuk om elkaar te inspireren toch? Laat dan hieronder in de link van je blog achter, zodat anderen jouw project terug kunnen vinden. Op Instagram kun je de hashtag #CreatieveLinkparty gebruiken om jouw creatie te delen. Zo kunnen wij jouw werk delen en nog meer mensen inspireren. Op Facebook kun je de link van het blog delen. En zit je graag op Pinterest? Volg dan het bord van de Creatieve Linkparty, inspiratie gegarandeerd!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen hoe je de bloemen op je kaart kunt tekenen en schilderen? Neem dan een kijkje bij de bloemen schilderijen in de shop, door op de afbeeldingen hieronder te klikken.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment