Leestijd: 4 minuten

Wat is de liefde mooi. Tijdens deze tijd van het jaar staan we vaak stil bij wat we allemaal hebben. De tijd doorbrengen met onze dierbaren en genieten van de liefde om ons heen. En dat vind ik ook zo mooi aan de liefde. De liefde is zoiets krachtigs. Door liefde bloei je op, groei je verder en verschijnt er een glimlach op je gezicht. Wij mogen de liefde uitdelen die wij van God hebben gekregen.

Moment van hoop

Als Christenen vieren we met kerst de geboorte van Jezus. Een baby die geboren wordt in een stal, de Zoon van God, Redder van de wereld.

Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op zijn schouder en men noemt hem Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.

Jesaja 9:5

Door de geboorte van Jezus mogen we leven in hoop. Het is een moment waar we elk jaar weer bij stil mogen staan. Hoop voor een betere wereld, hoop voor een wereld waarin God liefde steeds meer zichtbaar mag worden en waar we Zijn liefde mogen gaan uitdelen.

De liefde van God

De liefde van God is haast niet te bevatten. Ik denk dat je het niet eens zou kunnen beschrijven hoeveel hij van ons houdt. Als we er menselijke woorden voor zouden gebruiken moet ik denken aan: onvoorwaardelijk en volledig. Zonder twijfel houdt God van ons.

Hij komt naar ons toe! Door zijn liefde voor ons op deze wereld, stuurde Hij zijn Zoon als een kleine kwetsbare baby. Hij stuurde zijn Zoon naar een aarde vol ellende en verdriet. Hij stuurde Jezus naar een jonge vrouw, een maagd, genaamd Maria.

De liefde van een jonge moeder

Ik stel me Maria voor als een onzekere jonge vrouw – niet getrouwd – maar wel zwanger, zonder met haar aanstaande man gemeenschap te hebben gehad. Hoe zou zij zich moeten voelen? Op weg naar Bethlehem, hoogzwanger op een ezel. Hoe oncomfortabel moet dat hebben gezeten? Hobbelend op weg naar Bethlehem.

Uiteindelijk vinden ze een plek om te overnachten, een stal. Hier wordt Gods zoon, Maria’s zoon, Jezus geboren. De moederliefde die ze zal hebben gevoeld zal onbeschrijfelijk zijn geweest. En om dan niet te vergeten dat zij haar zoon weer zal moeten laten gaan. Later eerst naar de tempel, omdat Hij van zijn Vader wil leren en later omdat Hij sterft voor ons allemaal.

De liefde van Jezus

Jezus deelt de liefde uit aan de mensen om Hem heen. Door mensen te genezen, te luisteren naar wat ze nodig hebben, te vertellen over wie God is. Doordat Hij geboren is komt er hoop in de wereld. De hoop van liefde voor iedereen in een wereld vol verdriet en ellende. Zo mogen ook wij diezelfde liefde doorgeven, aan onze kinderen, vrienden, familie, en zeker ook daarbuiten. 

Jezus was niet iemand die alleen bij zijn vrienden zat, maar Hij ging juist naar de mensen toe die onzichtbaar waren of werden veracht. Denk aan de tollenaar, de melaatse man, lazarus etc.

Geef de liefde door

De liefde doorgeven klinkt moeilijker dan het is. Kijk om je heen en merk de ander op. Dat is ook al een blijk van liefde. Zeker in deze wereld waarin we allemaal zo met onszelf bezig zijn. Wat dacht je van een begroeting, een kerstkaart door de brievenbus van de buren? Een praatje maken met een oudere in de kerk. Merk de ander op, zodat diegene weet dat hij of zij niet onzichtbaar is. Misschien mag jij dan wel voor diegene het sprankje hoop zijn, waaruit de liefde kan gaan groeien.

Gezegende kerstdagen gewenst!

Meer overdenkingen lezen? Je vind ze hier.

Bewaar op Pinterest:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment