Linspiration

 / Geloven  / Liefde als kerst boodschap
De kerstboodschap: Laten we de liefde die we van God hebben gekregen doorgeven aan de mensen om ons heen.

Met ons gezin zijn we dit weekend naar Nederland gereden, om hier de kerst door te brengen bij familie. Vorige week verscheen de kersttag 2018 waarin ik al kort vertelde wat kerst voor mij bekent, maar vandaag ga ik er graag nog verder op in.  

Moment van hoop

Als Christenen vieren we met kerst de geboorte van Jezus. Een baby die geboren wordt in een stal, de Zoon van God, Redder van de wereld. Mooi vind ik dan ook onderstaande Bijbeltekst: 

Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op zijn schouder en men noemt hem Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.

Jesaja 9:5

Door de geboorte van Jezus mogen we leven in hoop. Hoop voor een betere wereld, een wereld waarin we Gods liefde mogen delen. 

De liefde van God

De liefde van God voor ons is haast niet te bevatten. Daarom vind ik het ook zo mooi! God komt naar ons toe. Door zijn liefde voor ons op deze wereld, stuurde Hij zijn Zoon als een kleine kwetsbare baby. Hij stuurde zijn Zoon naar een aarde vol ellende en verdriet. Hij stuurde Jezus naar een jonge vrouw, een maagd, genaamd Maria.

De liefde van een jonge moeder

Ik stel me Maria voor als een onzekere jonge vrouw – niet getrouwd – maar wel zwanger, zonder met haar aanstaande man gemeenschap te hebben gehad. Hoe zou zij zich moeten voelen? Op weg naar Bethlehem, hoogzwanger op een ezel. Uiteindelijk vinden ze een plek om te overnachten, een stal. Hier wordt Gods zoon, Maria’s zoon, Jezus geboren. De moederliefde die ze zal hebben gevoeld zal onbeschrijfelijk zijn geweest.

De liefde van Jezus

Als Jezus ouder wordt geeft hij de liefde van Zijn Vader door aan de mensen om Hem heen. Doordat Hij geboren is komt er hoop in de wereld. De hoop van liefde voor iedereen in een wereld vol verdriet en ellende. Zo mogen ook wij diezelfde liefde doorgeven, aan onze kinderen, vrienden, familie, en zeker ook daarbuiten. 

Jezus was niet iemand die alleen bij Zijn vrienden zat, maar Hij ging juist naar de mensen toe die onzichtbaar waren of werden veracht.

Geef de liefde door

Kijk om je heen. In de kerk, als je boodschappen doet of op straat. En merk de ander op. Door simpelweg iemand te begroeten en een praatje te maken, weet de ander dat hij of zij niet onzichtbaar is. Misschien mag jij dan wel voor diegene het sprankje hoop zijn, waaruit de liefde kan gaan groeien.

Gezegende kerstdagen gewenst!

Meer overdenkingen lezen? Je vind ze hier.

Bewaar op Pinterest:

De kerstboodschap: Laten we de liefde die we van God hebben gekregen doorgeven aan de mensen om ons heen.

Ik ben een veelzijdige creatieveling. Samen met mijn man en twee zoontjes wonen we in een fijn licht huis met een tuin. Op dit blog vind je duidelijke stap-voor-stap DIY’s, tips om op een betaalbare manier van je huis je thuis te maken, lekkere & gemakkelijke recepten, leuke uitjes en meer! Veel leesplezier!

Laat een reactie achter