steritza kunstplant
Leestijd: 3 minuten

Een urban jungle is dé trend van dit moment. Woonkamers die vol staan en hangen met kleine en grote planten, slaapkamers waarbij zelfs het plafond door planten wordt bedekt en ook het toilet en badkamer die niet vergeten worden. Planten overal in huis, want ze geven sfeer in elke ruimte. Maar wat nou als jij graag een urban jungle in huis wilt hebben, maar de planten niet in leven blijven? Voor de zoveelste keer alle planten weggooien en weer een vermogen aan nieuwe planten uitgeven? Kies dan eens voor kunstplanten.

Toen ik net getrouwd was woonden we in een klein appartement en ik wilde graag wat kamerplanten voor in huis. Ik schafte enkele prijzige kamerplanten aan, maar binnen de kortste keren gingen ze allemaal dood. De zon stond het grootste gedeelte van de dag met volle zon op onze woonkamer en dat bleek helemaal niet zo goed te zijn voor de kamerplanten. Ze verdorden allemaal en konden zo de vuilnisbak in. Gelukkig weet ik inmiddels een stuk beter hoe ik mijn kamerplanten in leven houd. Maar toen ik weer nieuwe planten in huis haalde bleek er één plant onder de luizen te zitten en na enige poging om deze luizen te bestrijden, kon ik ook deze planten allemaal weggooien. Als ik toen geweten had dat ik mooie kunstplanten had kunnen kopen, dan had ik er nu nog steeds plezier van gehad!

Voordeel van kunstplanten

Kunstplanten zijn erg gemakkelijk om snel een urban jungle te creëren in je huis. Ze hebben geen onderhoud nodig, behalve dat je ze eens in de zoveel tijd moet afstoffen. Je kunt de planten op elke plek in de ruimte zetten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je plant verdort door de felle zon. En wil je geen kamerplanten in huis halen, omdat ze giftig kunnen zijn voor je huisdieren of kinderen? Ook dit is met een kunstplant geen probleem. Het fijnste is misschien nog wel dat je nooit last zult hebben van luizen én dat ze super lang meegaan.

Kunstplanten zijn soms wel prijziger dan echte kamerplanten, maar wanneer je net zoals ik planten moet weggooien door luizen of omdat je ze slecht verzorgd hebt dan heb je voor minder dan twee dure echte kamerplanten al een mooie kunstplant in je bezit!

Tip: Je kunt op mijn Pinterest bord inspiratie opdoen hoe je jouw kunstplanten kunt neerzetten in huis, zodat je een echte urban jungle kunt creëren.

Goedkope kunstplanten voor in en om het huis

Kunst hangplanten

Wil je graag weten of een kunstplant iets voor jou is. Kijk dan eens voor goedkope kunstplanten bij Maxifleur. Ze zijn betaalbaar en zien er echt uit. Maak zelf of koop een mooie macramé hanger en je kunt het hangplantje zo aan het plafond hangen. Het voordeel van een kunst hangplant is dat je hem ook perfect in de keuken op je koelkast kunt zetten of op een hoge kast. De hangplant kan mooi naar beneden hangen langs de zijkant van de koelkast en het is niet erg als hij te donker staat of vergeten wordt. Ideaal toch?

Ik denk dat ik in ieder geval enkele kunstplanten in huis ga halen voor de plekken waar de zon te fel schijnt! Heb jij al een kunstplant in huis?

Deze blogpost is in samenwerking geschreven met Maxifleur.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment