knakworst bladerdeeg
Leestijd: 4 minuten

Knakworst in bladerdeeg is het ideale hapje voor kinderen en een lekker tussendoortje voor volwassenen. Superleuk om ze in kerstboom vorm te maken voor het kerstdiner op school of thuis. In dit artikel vertel ik je alles over het recept en hoe je ze zelf eenvoudig kunt maken. Ik weet zeker dat het een grote hit zal zijn.

Wat heb je nodig?

Het maken van knakworstjes in bladerdeeg in helemaal niet moeilijk en eigenlijk is iedereen er altijd wel dol op. Tijd dus om de mouwen op te stropen en alles in huis te halen.

  • Kerstboom uitsteker (het liefst iets van 10cm hoog, anders worden de hapjes wel erg klein)
  • Knakworstjes (1 blik is genoeg voor 20 knakworstjes)
  • Bladerdeeg (1 pak is genoeg voor 20 hapjes)
  • Een scherp mes
  • Bakpapier
  • Ovenplaat

Aan de slag

Als je alles in huis hebt, is het tijd om de knakworst in bladerdeeg te gaan maken. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden voor zo’n 15-20 minuten, dan kunnen straks na het maken meteen alle stukjes in de oven.

Stap 1: Ontdooi de bladerdeegplakjes op het aanrecht. Ik had een kerstboomvormpje waarmee ik precies 3 kerstboompjes uit één plakje bladerdeeg plakje kon halen. Dus met twee bladerdeegplakjes kun je 3 kerstboom hapjes maken.

Stap 2: Snij een knakworstje door midden en halveer hem nog een keer. Een half knakworstje bleek te groot om tussen twee kerstbomen te klemmen, vandaar 😉 Dus met één knakworstje heb je de vulling voor 4 bladerdeeg hapjes.

Stap 3: Leg een half knakworstje op een kerstboompje en leg een ander kerstboompje erop. Druk de zijkanten goed tegen elkaar aan. Lukt het plakken niet goed, maak je vingers dan even nat met water. Daardoor plakken de zijkanten weer beter tegen elkaar aan.

Stap 4: Leg de kerstbomen van bladerdeeg op een bakplaat en schuif in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 15-20 minuten zijn ze klaar. Houd de kleur goed in de gaten, want zeker bij kleinere stukjes wordt het bladerdeeg snel bruin.

Optioneel: Je kunt de bovenkant besmeren met ei, maar dat hoeft niet. Net wat je zelf lekker vindt.

Stap 5: Haal de bladerdeeghapjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Nu zijn ze helemaal klaar om meegenomen te worden naar het kerstdiner op school of als kleine hapjes tijdens de feestdagen te serveren! Superleuk, toch? En geloof me: ze smaken heerlijk!

Wil je naast de knakworst in bladerdeeg nog een recept proberen? Maak dan eens pizza van bladerdeeg! En inspiratie opdoen voor de kersttafel kan natuurlijk ook. Daarvoor kun je hier inspiratie op doen. Veel lees en (s)maak plezier!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment