Leestijd: 3 minuten

Na weken van regen is dan eindelijk de zon weer terug gekeerd in ons koude kikkerlandje. Eindelijk weer tijd voor blote benen en zwierige zomerjurkjes! Precies op tijd kreeg ik een super vrolijke jurk thuis gestuurd. Het is een prachtige lange wikkeljurk van het merk Tantilly. Ik dit artikel vertel ik je meer over dit bijzondere Nederlandse merk dat kleurrijke kledingstukken maakt.

Kleding voor elke vrouw

In 2009 begon Tantilly met het verkopen van sieraden en accessoires. Twee jaar later begonnen er handgemaakte kledingstukken bij te komen met retro prints. Alles werd gemaakt aan de keukentafel en het merk groeide steeds verder uit. Inmiddels is het merk gegroeid met naast een online shop ook een fysieke winkel in Deventer. Je kunt bij Tantilly terecht voor de maten s tot 4XL (maat 36-52) en inmiddels wordt er ook gewerkt aan kleding van 5XL (maat 52-54). De meeste kleding wordt met de hand gemaakt in Nederland of in hun Fair-Fashion ateliers in India, Indonesië, Thailand en Turkije. 

De Fair-Fashion ateliers worden gecontroleerd door Tantilly, waardoor je er zeker van kunt zijn dat er geen kinderarbeid aan te pas komt. En het mooie is, dat je op deze manier bijdraagt aan een betere wereld. Het geld dat wordt verdiend door de lokale ambachtslieden in de Fair-Fashion ateliers zorgt voor een inkomstenbron wat weer zorgt voor een positieve impact op de omliggende dorpen.

De collectie

Tantilly is gevestigd in Deventer en hun missie is om de wereld een stukje kleurrijker en mooier te maken met hun vrolijke kleding. Dat is iets wat mij erg aanspreekt en past bij de missie van dit blog! Wil je de collectie graag bekijken, maar ligt Deventer niet naast de deur? Neem dan zeker een kijken in hun online shop om een indruk te krijgen van de prachtige prints en kledingstukken die je daar kunt kopen. Je kunt naast de jurkjes ook blouses, vesten en sieraden kopen.

Zelf ben ik erg blij met mijn kleurrijke jurkje en ik ben zeker van plan om meer kleding stukken aan te schaffen. De vrolijke jurk is gemakkelijk te combineren met sandalen, klompjes of laarzen. En voor een bezoek aan het strand misstaat de jurk ook niet. Leuk om te combineren met een fijne zomerhoed, haarband of zonnebril. Laat de zomer maar komen! Naast dat ik blij wordt van kleurrijke kleding spreekt de missie van dit Nederlandse merk me aan. Geen Fast-Fashion, maar Fair-Fashion dus! Anderen helpen door een product te kopen vind ik een mooi uitgangspunt.

De vrolijke kleurrijke jurkjes van Tantilly zijn een aanwinst voor elke vrouw die houdt van kleur. Een mooie aanvulling voor iedere kledingkast.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment