Leestijd: 6 minuten

De wintermaanden zijn misschien wel het perfecte seizoen om te beginnen met een fijne DIY die je gewoon thuis kunt maken. De kaarsjes die aanstaan, het gure weer buiten en het dekentje op de bank wat lonkt om er een mooi boek bij te pakken. Zo kreeg ik het boek Smûk thuis gestuurd en kon ik mij vergapen aan maar liefst 60(!) zelfmakers en recepten. Een prachtig boek waarover ik je graag meer vertel. Onderderaan het artikel kun je lezen hoe je kansmaakt op een exemplaar van het boek.

Ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn en toen ik door dit boek bladerde kreeg ik meteen helemaal zin om aan de slag te gaan! Het boek is opgedeeld in de 4 seizoenen en ik koos ervoor om een DIY te maken uit het winter seizoen. Perfect voor straks in de kerstboom en gemakkelijk om te maken. Ik koos voor de klei hangers DIY met daarin een bloemafdruk. Ideaal, want ik had toch nog klei in huis van mijn DIY met droogbloemen. Sowieso is het een fijn boek om doorheen te bladeren, ideeën op te doen en te genieten van de mooie foto’s!

Wat heb je nodig om de klei hangers te maken?

Het boek Smûk is geschreven voor Wimke, die haar eigen creatieve blog heeft (een aanrader om even te bezoeken). Je vindt er heel wat leuke zelfmakers en interessante artikelen, maar laat ik eerst deze klei hangers DIY uit het boek proberen! Om aan de slag te gaan heb je het volgende nodig:

 • klei
 • een rietje
 • touw
 • bloemen
 • verf en kwast
 • kopje of uitsteekvormpje

Aan de slag

Ik drukte de klei die ik nog had plat op oude kranten, alleen had ik geen uitsteekvormpje bij de hand, dus gebruikte ik gewoon een klein kopje. Let er dan wel even op dat je nog even een extra klap op de onderkant van het kopje geeft om de klei uit het kopje te krijgen. Op deze manier heb je wel een mooie cirkel voor de hanger, maar heb je niet per se een uitsteekvormpje nodig. Vervolgens maakte ik er met een rietje een gaatje in en nu kon het spannendste gedeelte beginnen. Want bloemen aandrukken in de klei en deze zomaar weer verwijderen, leken me nog best wel een opgave. Maar dit was eigenlijk heel goed te doen! Wel gebruikte ik er een pincet bij zodat ik alle kleine stukjes van de lavendel uit de afdruk kon verwijderen 😉 Nu moest ik de klei laten drogen, om de klei vervolgens te verven op de plek waar de bloemvormpjes waren achtergebleven.

Als variatie op de DIY uit het boek gebruikte ik ook nog een roller waarop allemaal bladeren gedrukt waren. Deze roller rolde ik en drukte ik aan op de klei cirkels zodat het patroon er mooi in kwam te staan. Na een aantal uur drogen kon het schilderen beginnen. Hiervoor gebruikte ik acryl inkt die ik nog had staan en een fijn penseel zodat ik heel precies kon werken. Een leuke optie is trouwens ook om deze hangers niet in de boom te hangen met kerst, maar om ze te gebruiken om een cadeautje te versieren bijvoorbeeld! Misschien kun je er zelfs wel met slagletters een lieve tekst in drukken en heb je zo een label van klei voor aan je cadeautje!

De stappen van de zelfmaker waren gemakkelijk te volgen en het was ook erg leuk om een keer een DIY uit een boek te maken ipv eerst een online tutorial op te zoeken 🙂 Dus mocht je op zoek zijn naar een fijn boek om je te laten inspireren? Bestel dan het boek Smûk via bol.com of bestel Smûk rechtstreeks bij Wimke. Laat je me weten welke zelfmaker jij gemaakt hebt uit het boek? Ik ben benieuwd!

Maak kans op het DIY boek Smûk

Update 17 oktober 2022: De winactie is gesloten. De winnaar is bekend gemaakt via de nieuwsbrief.

Win een exemplaar van dit te leuke DIY boek met heel wat gave knutselprojecten voor de wintermaanden. Maak kans door:

 1. Laat een reactie achter onder dit bericht waarom jij dit boek graag wilt winnen;
 2. Like mijn Facebookpagina.

De winnaar wordt volgende week bekend gemaakt via de nieuwsbrief. Ben je nog geen lid? Schrijf je dan gratis in en ontvang meteen een leuke DIY in je mailbox. Succes!

Bewaar op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

 • Anna
  6 oktober 2022

  Lijkt mij een erg fijn boek om mij deze komende herfst en wintermaanden aangenaam mee te vermaken!

 • Cora
  7 oktober 2022

  Wat een leuk idee om het boek te verloten.
  Ik ben altijd op zoek naar nieuwe DIY ideeën om de dagen door te komen.
  Het zou gaaf zijn als ik de winnaar werd. Haha.

 • Betty
  8 oktober 2022

  Wat een mooie titel heeft dit boek en de voorkant straalt al gezelligheid uit. Erg benieuwd naar dit boek, lijkt mij echt een fijn cadeautje voor mezelf

 • Petra
  9 oktober 2022

  Lijkt me heerlijk om thuis uit te knutselen en/of ideeën op te doen voor onze enthousiaste groep 4.

 • Mirjam
  9 oktober 2022

  Lijkt me fantastisch dit boek te winnen. Ik ben graag creatief bezig en vind jouw blogs altijd superleuk om te lezen. En als mijn nichtjes dan weleens komen logeren kunnen we wat leuks uit het boek maken

 • Eve
  9 oktober 2022

  Het lijkt me erg leuk om dit boek te winnen, zodat ik weer insoiratie op kan doen om leuke dingen te maken voor ons huis en lekker creatief bezig te zijn met mijn zoontje.

 • Gerda de Bruyn
  9 oktober 2022

  Na 2 heerlijke creatieve kinderen, heb ik nu een super creatieve kleindochter van 3 die geniet van oma haar quiltwerk, borduurwerk, brei en haakwerk. Ze mag van deze oma alles met papier,stof en draad rommelen zoveel ze wil. Dus elke vorm van inspiratie is van harte welkom. Lieve groet namens Lola

 • Henny van Dooren
  10 oktober 2022

  Geweldig boek met leuke ideeën om met de kinderen en kleinkinderen te doen om zo een ‘kerstboom’ en kerstboomslinger voor de kleinkinderen te maken. Groetjes Henny

 • Marielle
  10 oktober 2022

  Lijkt mij een leuk boek. Ik ben benieuwd naar de ideeen…en het lijkt mij ook heerlijk om met een kop thee, dekentje op de bank door het boek heen te bladeren

Post a Comment