Waarom kiezen voor een visgraat pvc vloer?
Leestijd: 4 minuten

Je hebt je vloer gekozen? Uitgemaakte zaak! Of niet? Voor veel verdiepingen moet je andere beslissingen nemen, vooral met betrekking tot de plaatsing. En precies daar duikt de visgraatvloer op. Dit type vloer bestaat in hout al meer dan een eeuw. Het is vaak te vinden in formele woonkamers, eetkamers en entreehallen en geven de ruimte door hun zigzagpatroon een elegante sfeer.

Om het onderhoud van de vloer makkelijker te maken, beginnen steeds meer mensen echter te kiezen voor een visgraat pvc vloer. Dezelfde elegantie, maar onderhoudsvriendelijk. We geven alvast enkele redenen waarom je voor dit type vloer zou moeten kiezen.

Elegante uitstraling

De eerste vloeren in visgraatpatroon werden al eeuwen geleden gelegd. Niet in zomaar gewone huizen, maar wel in kastelen en paleizen. Een visgraatvloer heeft dan ook een elegante en dus ook tijdloze uitstraling. PVC visgraat is een kwaliteitsvol product die dezelfde uitstraling biedt van een echte houten visgraatvloer. Alleen kun je met een visgraat pvc vloer genieten van de voordelen van pvc in je woonkamer.

Makkelijk te plaatsen

Niet alleen kan een visgraat laminaat door zijn formaat in iedere ruimte makkelijk gelegd worden, ook de manier van plaatsen is eenvoudig. De planken van de vloer zijn voorzien van een clickverbinding waardoor je het ook makkelijk zelf kunt plaatsen. Op deze manier spaar je nog eens kosten van een vloerlegger uit.

Geluidsdempend

Wie al eens op een houten vloer heeft gelopen zal nog wel weten dat het moeilijk is om stil een ruimte te betreden. Dat is niet het geval bij een pvc visgraatvloer. De vloer heeft een basis bestaande uit pvc en daarbovenop een massieve toplaag van vinyl. Het is net door die laatste laag dat de vloer extra geluiddempend is. Ideaal dus om deze te leggen in ruimtes waar veel heen en weer gelopen wordt.

Makkelijk onderhoud

Een visgraatvloer heeft een glad oppervlak, waardoor vuil en stof er niet in kunnen blijven hangen. Deze eigenschap maakt deze vloer ideaal voor keuken, slaapkamer, entree en andere ruimtes die vaak worden gebruikt. Daarnaast is een pvc vloer niet vochtdoorlatend waardoor deze makkelijk onderhouden kan worden. Het enige wat je moet doen is af en toe stofzuigen en eens reinigen met water zonder reinigingsmiddel.

Het vergroot de ruimte

Het zigzag-uiterlijk van de vloer maakt visgraatvloeren een geweldige ruimte verbeteraar die in elke ruimte kan werken. Dit maakt het een uitstekende keuze wanneer je elke kamer wilt opfrissen. Het patroon kan helpen om elke ruimte groter te laten lijken, met name kleinere en smallere ruimtes zoals gangen. Als de visgraat pvc vloer diagonaal tegen de lange zijde van de ruimte wordt gelegd, lijkt hij groter, terwijl hij parallel aan de lange zijde wordt gelegd, lijkt hij langer.

Het kan samen met vloerverwarming

Bij het inrichten van je woning is het belangrijk om rekening te houden met hoe je zal gaan verwarmen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om duurzaam te verwarmen. Een van de betere opties qua verwarming momenteel is de vloerverwarming. Gezien warmte altijd stijgt in een ruimte is de warmtebron onder je vloer leggen ideaal. Wie kiest voor een visgraat pvc vloer heeft het voordeel dat de combinatie vloerverwarming en pvc vloer samengaat.

Ook is een pvc vloer warmte doorlatend waardoor de warmte van de vloerverwarming sneller wordt doorgelaten en vloer dus snel warm zal aanvoelen.

gastblog Linspiration blog

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment