kerstboom met engeltje
Leestijd: 4 minuten

Bij deze de kerststag van 2018. Een tag waarin bloggers persoonlijke vragen beantwoorden rondom kerst. Door Saar van Galabria werd ik getagd om mijn antwoorden te geven. So here we go! Onderaan mijn vragen kun je doorklikken naar drie andere leuke bloggers die antwoord geven op de vragen van de kersttag.

Wat betekent Kerst voor jou?

Kerst betekent voor mij een moment waarbij je elkaar opzoekt. Waarbij je samen bent met je dierbaren. Voor mij: samen zijn met ons gezin en als het kan ook de rest van de familie. Samen zijn, genieten van elkaar, samen eten, maar bovenal samen naar de kerk gaan en de geboorte van Jezus vieren.

Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op zijn schouder en men noemt hem Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. Jesaja 9:5

Hoe ziet jouw ideale Kerst eruit?

Wat ik fijn vind met kerst is om samen door de sneeuw te lopen, lekker onder een dekentje te kruipen met een goed boek of een romantische film. En natuurlijk samen eten, spelletjes doen of gewoon gezellig kletsen, met een mooi muziekje op de achtergrond.

Wat is je favoriete kerstfilm?

Dit vind ik een lastige. Ik ben dol op kerstfilms en zeker als ze romantisch zijn 😉 The Holiday vind ik erg leuk, maar ook de nieuwere kerstfilms op Netflix vind ik erg leuk zoals: Christmas with a viewA Christmas Prince: The Royal Wedding, Christmas wedding planner en The Princess Switch.

Welk liedje moet er absoluut spelen met Kerst?

Het album van Enya: and Winter Came, vind ik erg mooi. Het liefst zet ik hem meerdere keren per jaar aan, maar hij past eigenlijk het beste rond kerst. Ook vind ik Mary did you know altijd mooi om te luisteren.

Hebben jullie tradities met Kerst? Welke?

Met kerst gaan we naar de kerk. Soms de avond voor kerst of juist op eerste kerstdag. Dan zingen we samen en wordt er soms een kindermusical gespeeld. Ik vind het leuk dat iedereen vaak extra chique is gekleed. Dit jaar worden onze zoontjes in ieder geval netjes in een gilet gehesen. De rest van de dag doorbrengen met familie en samen eten. Meestal gourmetten en natuurlijk kunnen de kerstfilms niet ontbreken! En voordat kerst eraan komt natuurlijk wel zorgen dat er een leuke kerststal in huis staat!

Wat staat er bovenaan jouw wishlist voor Kerst?

Wij geven elkaar geen cadeautjes met kerst, maar ik heb natuurlijk wel wat wensen op mijn wishlist staan. Momenteel staat bovenaan mijn wishlist, mooie dunne zilveren armbandjes. Dus manlief als je meeleest 😉

Liever een witte Kerst of eentje in de zon?

Oeh dit vind ik een lastige! Ik vind sneeuw altijd iets magisch hebben, wakker worden in een witte wereld en genieten van het knisperende geluid onder je voeten. Maar aan de andere kant houd ik ook erg van warmte… Hmm. Toch kies ik denk ik voor een witte kerst, als de zon maar snel volgt 😉

samen buiten in de sneeuw met de kinderen

Doe een Kerstwens!

Mijn kerstwens is dat niemand tijdens kerst alleen hoeft te zijn, dat het een moment mag zijn die je samen mag doorbrengen met anderen. Dat je mag weten dat je er mag zijn, hoe jong of oud je ook bent!

Een echte kerstboom, een neppe of helemaal geen?

Vorig jaar kochten we onze eerste kerstboom en dit was een neppe. Super gezellig in huis vond ik dat. Dit jaar hebben zetten we hem alleen niet neer want Rowas kruipt, met zijn tien maanden, heel vlug en loopt inmiddels aan de hand en achter meubels aan. Waardoor echt niks meer veilig is en alles wordt omgetrokken. Dus heb ik uiteindelijk een klein kerstboompje midden op de eettafel gezet en de lichtjes van de kerstboom door de kamer gehangen.

kerstboom met engeltje

Wat is jouw ultieme tip voor een Kerst zonder stress?

Zorg dat de boodschappen op tijd in huis zijn en zoek van te voren het menu uit voor het eten. In ons geval vieren we dit jaar kerst in Nederland met familie, dus probeer ik al een week van te voren een beetje een lijstje te maken met wat er allemaal mee moet.

En last but not least: wanneer doen jullie de cadeautjes open?

Hier hebben we geen cadeautjes met kerst, maar worden de cadeautjes met sinterklaas gegeven.

Lezen wat andere bloggers antwoorden? Lees dan de kersttag verder bij…

kersttag 2018 persoonlijke vragen rondom kerst

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment