Kerstster kopen
Leestijd: 4 minuten

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de kerstster het hele jaar door te koop. Hij wordt het vaakst verkocht rondom kerst en dat is denk ik mede te danken aan zijn naam. Maar wist je dat je hem met de juiste verzorging langer mooi kunt houden dan de wintermaanden? Ik geef je graag tips om zo lang mogelijk van deze plant te kunnen genieten.

Een plantenbox

Van Havre Holland kreeg ik een aantal gave kamerplanten opgestuurd waaronder twee kerststerren. Naast de kerststerren zaten er ook nog de Peperomia watermeloen, peperomia Rana Verde en Begonia Black Jungle in het pakket. Ik heb hieronder even de link geplaatst naar een vergelijkbaar pakket. Helemaal gaaf, toch?

Kerstster kopen

Verzorging van de kerstster

Om maar meteen in huis te vallen: het is een wat lastigere plant om te verzorgen. Sommige krijgen het helaas niet voor elkaar om de plant tot kerst in huis te houden. En dat is jammer natuurlijk van deze vrolijke bloeier. Maar wat heeft de plant dan nodig om te groeien?

Verpak je plant goed

Dit is sowieso aan te raden met alle kamerplanten die je in de winter koopt. In een tuincentrum is het vaak lekker warm, maar een kamerplant houdt er absoluut niet van om het koud te hebben en een kerstster kan al helemaal niet tegen kou. Dus pak je kerstster goed in bij het naar huis gaan.

Hoeveel licht mag de plant krijgen

De kerstster doet het goed om een plek met indirect licht. In de volle zon zullen de bladeren verschroeien en dat is zonde van de mooie kleuren van jouw kerstster. Worden de kleuren toch wat vager? Kijk dan even of je de plant niet te donker hebt staan, want de kerstster bloeit het beste bij daglicht.

Temperatuur omgeving kerstster

De plant heeft geen moeilijke eisen, want onze huiskamers zijn vaak al tussen de 18 – 22 graden en dit is ook de temperatuur waar jouw kerstster het meest van geniet. Net als andere groene kamerplanten houdt de kerstster niet van tocht, een open raam, airco of verwarming. Zorg er dus voor dat jouw kerstster op een veilige plek staat.

Water geven

Om lang van je mooie plant te genieten, is het belangrijk dat je hem op tijd water geeft. Controleer dus op tijd of je kerstster water nodig heeft. Dit doe je door te controleren of de bovenste twee centimeter van de aarde te voelen. Is het droog dan kun je hem een slok water geven. Meestal heeft de plant twee keer per week water nodig. Vind je het lastig om dit zeker te weten? Dan kan een aanschaf van een watermeter een uitkomst zijn. Een watermeter laat precies zien of je plant dorst heeft! Zorg er in ieder geval voor dat je hem gewoon in een binnenpot laat staan met gaten. Op deze manier kan overtollig water weglopen en kun je dat weer weggooien.

Bestel de kerstster in drie verschillende kleuren en geniet van je mooie winterplant!

Hopelijk kun je met deze tips extra lang van jouw kerstster genieten!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

  • Reindina Lagcher
    30 maart 2023

    Ik een rode kerst ster al 3 jaar..groot geworden..staat in voldoende Licht en de Temperatuur is ook in orde hier…de laatste tijd wordt het blad bruin en valt af…water en voeding regelmatig en ook wat nieuwe potgrond heeft diee gekregen..
    Nog even tip misschien?

Post a Comment