Kabouter pad Leersumse Veld
Leestijd: 5 minuten

Na twee jaar vonden we het weer eens tijd voor het kabouterpad. Dit keer gingen we kabouters speuren bij het kabouterpad Leersumse Veld en dit kan ik je alvast vertellen: dit kabouterpad vonden we echt heel erg leuk. En niet alleen wij als ouders, maar onze zoons en dochter ook! Ik ga je er snel meer over vertellen.

Waar ligt het kabouter pad

Het kabouter pad ligt in het Leersumse Veld en het leuke aan dit pad is dat je hem meteen kunt gaan wandelen. Vanaf de parkeerplaats loop je ongeveer 100 meter en dan sla je linksaf, loop je onder een grote paddenstoel door en begint het kabouterpad.

Wil je echt gaan speuren naar de kabouters? Dan is het wel zo leuk om even een kaboutermuts, een knapzak met lekkers en een boekje te halen bij de vrijwilligers. Zij zitten in een huisje net voor het kabouterpad en staan klaar om je te helpen. De kosten hiervoor bedragen €5. In de knapzak zitten een pakje sap, een koekje en een snoepje. De kinderen vonden het in ieder geval prachtig om met hun knapzak rond te lopen. Bij deze prijs zit ook de medaille aan het einde in, die je kunt ophalen als je het kabouterpad helemaal gelopen hebt.

Over de route

En dan nu waarom we dit pad zo leuk vonden. Allereerst vonden we de aankleding erg vrolijk. Je start de route als je onder de grote paddenstoel doorloopt en daarna volg je eenvoudige paaltjes. Hier en daar vind je kabouters of dieren in de bomen en er was zelfs een kabouter deurtje tegen een boom aangemaakt. Helemaal leuk, toch?

De borden waren mooi beschilderd met illustraties van kabouters en de kinderen gingen zich even meten bij een speciale kaboutermeter. Het boekje vol verhalen over de kabouters maakte de route helemaal af. Langs het gehele pad staan verschillende kabouterpaaltjes. Hierop is een kabouter geschilderd met daarbij de naam van de kabouter. De naam komt weer overeen met de verhaaltjes in het boekje en zo heb je bij elke stop een verhaal over een kabouter. Naast leuke weetjes over de kabouter, staat er vaak ook een opdracht in. Dus zo stonden de kinderen rondjes te draaien, in de lucht te springen en kleine dieren te zoeken. Genoeg dus om ze te vermaken zo in het bos.

Bijna aan het einde van de route was er een plek om bij te komen en al het lekkers uit de knapzak op te kunnen peuzelen. We hebben ongeveer 1,5 uur in het bos rondgelopen, dus dat was precies lang genoeg.

Het oudere pad met de houten borden, begint wel wat verder het bos in. Ik vermoed dat het gedeelte ervoor later is aangelegd, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Alle drie de kinderen renden vol enthousiasme door het bos heen opzoek naar alle kabouters.

Wil jij zelf graag huisjes maken voor de kabouters? Neem dan een kijkje bij de herfsttafel die we maakten.

Eerder hebben we al het kabouterpad bij Baarn gelopen, maar ik hoor graag van jou of je een ander pad hebt gelopen dat ook erg leuk was! Laat het vooral weten in de reacties hieronder, zodat iedereen mee kan lezen.

Wil je nog meer tips voor uitjes met jonge kinderen lezen? Je vindt ze hieronder:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment