Illustratie met quote jij bent genoeg
Leestijd: 4 minuten

⁣Hoe vaak zijn wij als vrouwen niet bezig met ons zelfbeeld? Overal zien we perfecte plaatjes en lezen we mooie verhalen over vriendschappen, wat je kunt bereiken als vrouw, hoe je mama kunt zijn en echtgenoot bent. Maar hoevaak vraag je je niet af of je het allemaal wel goed genoeg doen als vrouw, vriendin, collega, echtgenoot, mama? Kan het niet beter? Moet het niet anders? Hoe kan ik de beste versie worden van mijzelf? En kan ik wel tevreden zijn met wie ik ben?⁣

Tijdens het schrijven van Bedacht, geliefd, gewild, moest ik vaak aan deze vragen denken. Onzekerheid kan je soms zo gek maken. En ontzettend aan het twijfelen brengen. Het kan je zo in de weg zitten, dat je je uiteindelijk kunt gaan afvragen wat je er eigenlijk nog toe doet. De zin in het leven een beetje verliezen.

Herkenning

Ik betrap me er zelf vaak op dat ik ook met deze gedachtes rondloop. Had ik niet beter deze keuze kunnen maken? Had ik niet beter zo kunnen zijn? Of dit moeten doen? Het kan me soms zo moe maken om telkens met deze vragen bezig te zijn. Mooi vind ik het dan om aan de woorden te denken: Jij bent genoeg.

Ik ben genoeg. Gewoon zoals ik ben. Ik hoef niet altijd beter of anders te zijn, maar het valt niet altijd mee om dit ook te geloven en vast te houden, zonder weer in allemaal twijfels terug te vallen.

Stop met vergelijken

Continu vergelijken we onszelf met anderen, bewust en onbewust. Dat levert zoveel onrust op. Wanneer ik andere moeders volg op social media krijg ik al gauw het gevoel dat ik niet leuk genoeg ben als moeder. Suf misschien, maar zo werkt het soms bij mij. Of wat dacht je van interieur accounts die ik graag volg met tien duizenden volgers, dan kan ik gaan twijfelen of ik eigenlijk wel een mooi interieur heb om te delen. Of ik wel interessant genoeg ben om te volgen. Allemaal van die onzekerheden waar je niet echt mee vooruit komt.

Herken je dat? Met wie vergelijk jij je bewust en onbewust en brengt het je verder?

Ga naar God toe

De enige manier om rust te vinden in die twijfels en vragen is om naar God toe te gaan. In Matteüs 11:28 zegt Jezus:

Kom tot Mij allen die vermoeid en belast zijn en Ik zal u rust geven.

Vermoeid van je eigen gedachtes en onzekerheden. Vermoeid van al die twijfels die je met je meedraagt en daar doet God een belofte. Ik zal je rust geven. Hij zal een rustpunt zijn in die storm van gedachtes, twijfels en gevoelens. Een punt waar je hoofd en hart weer even tot rust komen. Tot rust komen bij Hem.

Blijf dus niet door rennen, vergelijk jezelf niet met anderen of probeer eens geen hoge eisen aan jezelf te stellen en weet dat Jij genoeg bent! Je mag bij God komen zoals je bent. Met al je struggles en twijfels. Hij ziet jou zoals je bent en wacht op je totdat je het aan Hem vertelt 💛

Aan de slag

Schrijf op wat je allemaal onzeker maakt, de twijfels die je hebt en die je bij God wil brengen. Vouw je hadden en ga bidden en vertel God wat je allemaal bezig houdt.

Ik hoop dat je wat mocht hebben aan deze korte Bijbel studie en dat je mag weten dat Jij genoeg bent!

Bewaar op Pinterest:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment