Leestijd: 4 minuten

Bedacht, geliefd, gewild is de titel van het Bijbels dagboek dat ik schreef. Met deze drie woorden zou je God liefde voor ons kunnen beschrijven. Je kunt ze opdelen in drie verschillende thema’s die je hele leven beslaan van begin tot eind.

Onzeker zijn we allemaal wel eens. Of het nu gaat over ons uiterlijk, relaties of keuzes die we maken. Het zoeken naar bevestiging is iets wat we op de een of andere manier proberen te zoeken. Mooi vind ik het dan dat je in je onzekerheden altijd terug kunt vallen op God.

God staat boven onze menselijke onzekerheden. Hij staat boven onze twijfels en angsten en overziet de wereld in een oogwenk. Hij ziet waar we ons druk over maken, ziet onze onzekerheid en tegelijkertijd kijkt hij daar dwars doorheen. Hij kijkt naar je, naar Zijn mooie dochter die Hij gemaakt heeft.

Bedacht

Nog voordat die grote God, die de wereld in oogwenk kan overzien, de wereld maakte, had Hij je al op het oog. Toen al koos Hij je uit om bij Hem te horen.

Is dat niet bijzonder? Hij dacht aan jou. Toen al wist Hij dat jij belangrijk voor Hem was, zelfs toen jij nog niet gemaakt was. Ik vind dat een overweldigend gevoel. God is zo onmenselijk groot en toch denkt Hij aan jou en mij. Hij bedacht je en maakte je uniek, authentiek en bijzonder. Hij maakte je zoals jij bent.

In Christus immers heeft God, voordat de wereld gegrondvest werd, ons vol liefde uitgekozen om voor Hem heilig en zuiver te zijn.

Efeziërs 1:4

De schepper die alles maakte, heeft jou bedacht, omdat Hij van je Houdt, met al je twijfels, vragen, verdriet, geluk en gelach. Hij heeft je bedacht als Zijn dochter. Jij bent Zijn geliefde kind, die steeds dichter naar Hem toe mag groeien. Hoe mooi is dat?

Geliefd

Diezelfde God die je bedacht heeft, is je Hemelse Vader. God geniet elke dag weer van je en zag, jou groeien van een kleine baby tot een volwassen vrouw. Hij was er bij toen je groeide in de buik van je moeder, je geboren werd op deze aarde, je eerste stapjes zette, bij de eerste traan en lach.

En daar stopte Gods liefde niet. Hij zag je puberen, regels opzoeken en intens genieten van de dingen in het leven. God de Vader was er elk moment in je jeugd. Toen je verder je eigen weg ging zoeken was Hij er ook. Want je bent door Hem geliefd.

God zag je volwassen worden, studeren, een relatie beginnen, misschien zelfs wel trouwen en een gezin stichten. Je bent door Hem geliefd! Altijd al en dat zal ook altijd zo blijven.

Gewild

God als Schepper, God als Vader en als laatste God als Vriend. Iemand die altijd voor je klaar staat. God heeft jou gewild vanaf het begin. Toen als klein baby’tje, maar ook nu en straks. Dat vind ik zo mooi en krachtig. God zegt niet: zo nu sta je er alleen voor. Maar Hij zegt: Ik blijft je trouw.

Zo veel geeft God om jou. Hij heeft je al gewild toen hij de wereld maakte, toen hij je als klein baby’tje zag, maar ook op het moment in je leven waar je nu bent! En het mooie is dat de toekomst die komen gaat samen met Hem zal zijn. Ook al zullen er misschien momenten Zijn dat je God vergeet, Hij zal je niet vergeten. Nooit. Want Hij wil samen met jou de toekomst tegemoet gaan.

Aan de slag:

  1. Schrijf op wat de woorden: bedacht, geliefd en gewild voor jou betekenen.
  2. Schrijf op een kaartje: Jij bent bedacht, geliefd en gewild door God en doe hem in je agenda of portemonnee.

Wil je meer overdenkingen lezen? Bestel dan mijn Bijbels dagboek: Bedacht, geliefd, gewild waarin je 52 overdenkingen leest over de liefde van God voor jou.

Bestel mijn Bijbels dagboek: Bedacht, gelief, gewild en ontvang een gesigneerd exemplaar.

Bewaar op Pinterest:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment