Ik weet Hij leeft!
Leestijd: 4 minuten

Wat voelt het dit jaar anders om Pasen te vieren. Een tijd die je juist doorbrengt met familie, vrienden, in de kerk en nu kan dat allemaal niet. Wat ben ik dan dankbaar dat we leven in een digitale wereld, waar kerkdiensten uitgezonden kunnen worden en we toch contact met elkaar kunnen blijven hebben. Een boodschap van hoop en liefde bracht Jezus naar deze wereld. Juist misschien wel in een tijd als deze is de boodschap van Hem zo belangrijk: Hoop dat de wereld beter kan worden. Hoop voor een toekomst waar Jezus terug zal komen en alles nieuw zal maken. Maar ook liefde, liefde voor jezelf en je naaste, ook als ze nu verder weg zijn en je ze niet zomaar kunt zien.

Jezus zijn liefde voor jou

Jezus zijn liefde voor jou gaat ontzettend diep. Hij houdt zoveel van jou dat Hij aan het kruis stierf om voor je zonden te sterven die je hebt gedaan en nog zal gaan aan doen. Tijdens die laatste uren aan het kruis vroeg zelfs een misdadiger die naast Jezus hing of hij gered kon worden. En wat deed Jezus? Hij zei: ‘Ik verzeker je, nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn.’ (Lucas 23:43) Wat is dat ongelooflijk bijzonder. Hij redt daar op dat moment nog iemand, terwijl Jezus ontzettend veel pijn heeft, weet dat Hij zal sterven, en toch heeft hij oog voor de ander en geeft hij hoop. 

Wat een krachtig voorbeeld is dit! En jij mag vandaag de dag deze boodschap  van hoop doorgeven. Jij mag anderen hoop geven, door een praatje te maken met je buren, vrienden, maar dan van een afstandje. Door om te zien naar elkaar. Elkaar net wat vaker even een bericht te sturen om de ander te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

Hij leeft!

En daar bij het kruis stopt het verhaal van Pasen niet, het mooiste moet nog komen. Jezus sterft aan het kruis een gruwelijke dood. Een dood die je niemand toewenst. Wat een pijn moet Hij hebben geleden door de kruisdood & tegelijkertijd de complete verlatenheid die Hij voelde, omdat zijn Vader Hem in de steek liet. Toch geeft Jezus zich niet gewonnen of geeft Hij de moed op. Nee, Jezus overwint de dood. Het graf is leeg, want Jezus leeft!

Dat is waar Pasen om draait. De angst, het verdriet, de pijn – daar zal Jezus een einde aan maken. Daarom mag je vandaag met je vragen, angsten en twijfels bidden tot God. En je mag weten dat Hij luistert, ook in deze tijd waarin het wereldwijde Corona nieuws ons om de oren vliegt.

Laat Hem jou hoop geven, voor een beter wereld, waarin je niet meer angstig hoeft te zijn. En je mag weten dat Jezus dit alles overwonnen heeft.

Aan de slag

  • Beluister het nummer: ‘Ik weet Hij leeft.‘ en zing het mee als je wilt. 
  • Pak een stuk papier en schrijf erop waar jij je zorgen om maakt, bang voor bent of andere dingen die bezig houden. Vouw je handen en vertel deze dingen aan God.

Wil je graag meer bezig zijn met het geloof? Bestel dan mijn Bijbels dagboeken: Bedacht, geliefd, gewild en God kiest jou.

Bewaar op Pinterest

Ik weet Hij leeft korte overdenking

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment