overkapping gezellig inrichten
Leestijd: 6 minuten

Eindelijk zijn de zomerse temperaturen doorgebroken en is het tijd voor het gezellig inrichten van je overkapping. Want het is nou eenmaal heerlijk om in de avond lekker lang buiten te blijven zitten. En dan is het al helemaal fijn als je de ruimte kunt inrichten als een verlengde van je eigen huis, zodat het een plek is waar je graag zit. Maar hoe doe je dat dan? En wat heb je ervoor nodig? In dit artikel geef ik je graag zes tips voor het gezellig inrichten van je overkapping.

Bij ons in de tuin staat een ruime loungebank waar overdag de kinderen graag zitten en waar wij in de avonduurtjes even kunnen relaxen. Weliswaar hebben wij geen houten overkapping, maar er één van bamboe palen gemaakt en een zeil. Zo hebben we hier in de tuin een heerlijke plek om tot rust te komen.  

1. Dek jezelf toe met een zacht plaid

Als eerste schoot me te binnen dat ik het heerlijk vind om onder een plaid te liggen. Of het nu zomer is of niet. Ideaal trouwens ook als je geen zin hebt om een lange broek aan te trekken, maar er wel muggen rond zoemen. Onze kinderen vinden het heerlijk om in de ochtend, als het nog koud is buiten, onder een dekentje te kruipen en een Donald Duck te lezen. Ik zorg dan ook altijd dat er twee stuks klaarliggen voor de kinderen in de ochtend en in de avond voor mezelf.

2. Richt het comfortabel in met kussens

Niets is zo fijn als een berg kussens waar je je in kan laten zakken nadat je een dag in sjouw bent geweest. En je hebt heel veel keus. Denk aan effen kussens, kussens met ruffles, bloemen, streepjes, je kunt helemaal losgaan. Om eenheid te creëren, kun je ervoor zorgen dat de kleuren van het ene kussen terugkomen in de andere kussens. Of de andere accessoires in de buurt.

Nog even een tip: Heb je een overkapping, dan hoef je niet per se voor buitenkussens te kiezen. Heb je geen overkapping, maar vind je buitenkussens toch niet helemaal passen in jouw stijl? Dan raad ik je aan om een hoes aan te schaffen die je over de bank kunt trekken. Zo kun je in de zomer je kussens gewoon buiten laten liggen. Ideaal en als je gebruik wilt maken van je bank, hoef je alleen de hoes te verwijderen.

3. Verlicht je overkapping met lampjes en kaarsen

Ook al blijft het langer licht in de zomer, het kan toch heel gezellig zijn om een aantal kaarsen aan te steken. Zoals ik hierboven al noemde zijn muggen misschien wel onze grootste vijand als we even willen relaxen in de tuin. Spuit je dan in met antimuggenspray of steek wat citronella kaarsen aan. Het staat vaak ook leuk om kaarsen van verschillende lengtes bij elkaar te zetten. Heb je net als ik jonge kinderen in huis? Dan vind ik het ideaal om kaarsen te gebruiken die op batterijen werken. Zo heb je toch sfeerverlichting en is het veilig met kinderen in de buurt.

4. Groene planten die blijven leven

Natuurlijk heb je in een tuin groene planten staan, maar als je nu een loungeplek onder een overkapping hebt, komt daar onvoldoende zonlicht. Een uitkomst kan dan zijn om een aantal kunstplanten neer te zetten. Ze verwelken niet en geven direct sfeer. Het aanbod is zeer groot. Zo hebben wij ervoor gekozen om kunst klimop te gebruiken, waardoor onze bruine schutting meteen een stukje ‘natuurlijker’ oogt.

5. Voeg een vloerkleed toe voor een huiselijke uitstraling

Vorig jaar hadden we een klein vloerkleed liggen en hoewel daar niks mis mee is, maakt dit vloerkleed een groot verschil. Waar je ook zit op de bank, je voeten raken altijd een zachte ondergrond. Ik vind dat echt een pluspunt en daardoor heb ik al helemaal het idee dat je buiten ook echt een ‘huiskamer’ gevoel kan creëren. Er zijn heel wat vloerkleden met prints waar je uit kunt kiezen. Ook hier let je weer op de kleuren die je hebt gebruikt in de kussens en het plaid. Zo maak je er weer één geheel van.

6. Hang vlaggetjes op voor de gezelligheid

Last but not least is bij ons toch echt de vlaggenlijn. Ik vind het heerlijk vrolijk staan en ze zijn gemakkelijk zelf te maken. Je kunt er ook voor kiezen om een vlaggenlijn te kopen natuurlijk. Het leuke aan een slinger is dat het de boel meteen opfleurt. En er hoeft helemaal niemand jarig te zijn om sfeer te maken, toch?

Ik hoop dat ik je met dit artikel geïnspireerd heb om jouw overkapping gezellig te kunnen inrichten, zodat je een fijne plek hebt waar jij je kan terugtrekken.

Linspiration DIY & Lifestyle blog

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment