Sapje
Leestijd: 4 minuten

Dat bewegen gezond is dat weet iedereen. En naast dat bewegen goed voor je is, is het belangrijk om op je voeding te letten. Maar wat kun je dan wel of niet eten? Welke groentes zijn überhaupt lekker om te eten? En moet je dan meteen voor biologische groentes gaan of kunnen gewone groentes ook? Door al die vragen kan het zijn dat het beginnen met gezonde voeding toch een beetje minder vanzelfsprekend gaat, want waar moet je beginnen? En daar biedt Sapje de oplossing!

Sapje werd opgericht door Joël en Rosalynn. Ze wilden een merk neer te zetten dat je een duwtje geeft naar een gezondere levensstijl. De naam sapje zegt het eigenlijk al. Je kunt op de site heel veel verschillende sapjes vinden. Van een detox kuur 3 dagen tot een breed assortiment aan verschillende losse sap smaakjes.

Je hoeft zelf niet meer na te denken

Het handige aan Sapje is dat je je zelf niet druk hoeft te maken waar de groentes en fruit wordt geteeld. Alles wordt biologisch verbouwd. Het restafval wordt zelfs weer gebruikt als voer voor dieren en de flesjes waar de sapjes in zitten zijn recyclebaar. Je hoeft je niet af te vragen of je wel genoeg groentes binnenkrijgt, want met een flesje drink je zo 400 gram aan groentes weg. Supergezond dus! Het fijne is dat je zelf niet meer hoeft af te vragen welke soort groentes je het beste kunt eten of in dit geval drinken, want daar hebben ze bij Sapje al voor je over nagedacht.

Door de vele smaakjes die er zijn, zit er sowieso wel een smaak bij die jij lekker vindt. Van Sapje mocht ik een box uitzoeken en ik hoefde niet lang na te denken. Ik koos voor de weerstand box, want met het herfstweer in aantocht en drie jonge kids om me heen kan ik af en toe wel een groene boost gebruiken.

De flesjes werden diepgevroren geleverd. Ik kon meteen een deel in de viezer zetten en een aantal flesjes zette ik meteen in de koelkast, zodat ze konden gaan ontdooien. Het is heel handig om telkens te zorgen dat je nieuwe sapjes in de koelkast staan. Zo heb je elke dag een nieuw sapje die ontdooid is klaarstaan.

Hoe smaakt dat nou, groente uit een flesje?

En nu kwam het proeven natuurlijk! Ik ben iemand die helemaal niet houdt van scherpe smaken, dus ik vond het best wel even spannend. Uiteindelijk heb ik heel wat smaken geproefd en gedronken. Het voelde als een echte experience. De sapjes prikkelen je zintuigen! Zo zitten er kruidigere en pittigere drankjes tussen, waardoor je meteen het gevoel hebt dat je gezond bezig bent.

Mijn twee favorieten smaken zijn Sunny en de Recharge groentesap. Deze vond ik het lekkerste smaken. Het sapje Sunny deed me denken aan een verse jus d’orange, maar dan natuurlijk met heel wat meer gezonde inhoud. De recharge groentesap was heerlijk fris en dronk makkelijk weg.

Ik vind het ideaal om deze sapjes in de koelkast te hebben staan. Zeker wanneer ik even trek heb in iets lekkers of iets wil drinken kan ik gemakkelijk een sapje uit de koelkast halen! Op deze manier heb je meteen een gezond tussendoortje en kom je met gemak aan je dagelijkse hoeveelheid groentes.

Zou jij een sapkuur kiezen of liever verschillende gezonde sapjes proberen?

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment