Zo vind je jouw droomhuis
Leestijd: 3 minuten

Je wilt verhuizen en een nieuw thuis vinden. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Zeker in deze tijd waarbij de huizenprijzen de lucht in schieten. In dit blog lees je een aantal tips voor het vinden van het perfecte huis binnen jouw budget.

Maak een keuze voor een woonplaats

Het is misschien voor de hand liggend maar kies eerst een plek voor een huis. Leg daarbij je wensen naast elkaar. Wil je in de randstad wonen of is een minder druk bevolkt gebied ook goed? Dat scheelt namelijk vaak behoorlijk in de prijs voor een huis.
Heb je een keuze voor een plek gemaakt Dan kun je eenvoudig zoeken op de plaats waar je wilt wonen. Stel je kiest de plaats Venlo. Dan kun je eenvoudig zoeken op huis te koop Venlo. Vul bij een huizenwebsite de plaats in, selecteer je prijsklasse en eventuele andere wensen en je zult een helder overzicht krijgen van de huizen die nu te koop zijn.

Wil je bijvoorbeeld een speciaal pand kopen? Kijk dan in kranten, typ andere zoekwoorden in je browser zoals: wonen in een kerk, brandweerkazerne te koop, wonen in een school of school te koop bijvoorbeeld. Kom je er toch niet helemaal uit, maar wil je wel graag wonen in jouw stad naar keuze zoals bijvoorbeeld Venlo? Zoek dan op: makelaar Venlo en je hebt meteen een makelaar die verder kan helpen. Dit kan heel handig zijn. Een makelaar weet soms eerder of er huizen vrij komen en kan je zo sneller helpen wanneer je alleen maar afhankelijk bent van een verkoopsite voor huizen.

Mond-tot-mondreclame

Het klinkt misschien ouderwets, maar hoor je mensen praten over een verhuizing of kennen ze mensen die gaan verhuizen in de plek waar jij wilt wonen? Vraag ze dan om informatie. Wie weet kun je zo al met de verkoper in contact komen. Een andere manier is door een briefje door de deur te doen bij mensen die wonen in een huis die je mooi vindt. Bijvoorbeeld met de tekst: mocht u ooit verhuizen, dan zou ik het erg waarderen als u contact met ons opneemt. Deze optie is natuurlijk wel wat brutaler, maar wie niet waagt die niet wint. Zeker in deze tijd waarbij er ontzettend veel huizen te koop staan en verkocht worden.

Wij zijn nog steeds erg blij met ons huurhuis met witte vloer. Elke keer als ik er rondloop, word ik er blij van. Dus voorlopig blijven wij nog wel even zitten hier.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment