Leestijd: 6 minuten

Een dressoir in de woonkamer is superfijn door de extra opbergruimte, je kunt hier boeken, spelletjes of speelgoed van de kinderen in kwijt. Naast dat het je extra opbergruimte biedt, is het ook nog eens een echte blikvanger in je interieur. Zeker als je weet hoe je hem mooi kunt inrichten, zodat hij past in de kleuren en stijl van je interieur. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En hoe zorg je dat de kast niet vol komt te liggen met allemaal rommeltjes? Daarom geef ik je een aantal tips hoe je jouw dressoir kunt aankleden. Lees je mee?

Dressoir kopen

Voordat je een dressoir kunt gaan inrichten, is het natuurlijk fijn om een dressoir uit te kiezen die helemaal aansluit bij je woonstijl en woonwensen. Daarom is het fijn om goed rond te kijken in zowel fysieke winkels als online shops, zoek bijvoorbeeld op dressoir kopen en je vindt heel veel verschillende exemplaren. Bedenk van tevoren waar je dressoir komt te staan en hoe je hem wilt inrichten. Wil je een dressoir met extra opbergruimte, met veel planken of juist ruimte om grote opbergbakken in kwijt te kunnen? Goed om even over na te denken dus, en als je een keuze hebt gemaakt kan het stylen beginnen!

Dressoir stylen

Het is zo verleidelijk om een dressoir te gebruiken als dump plek voor je spullen waar je even geen andere plek voor weet. Denk aan inkomende post, sleutels, of andere rommeltjes. Om dit eenvoudig op te lossen, kun je ervoor zorgen dat er in je kast altijd een bakje staat waar je je losse spullen in kwijt kunt. Want als er allemaal troepjes op je dressoir liggen oogt het alleen maar rommelig en dat wil je natuurlijk voorkomen. Maar hoe zorg je dan voor orde én een aantrekkelijk dressoir? Ik ga je op weg helpen.

  • Maak het persoonlijk

Kies voor items die voor jou iets betekenen. Denk aan schelpen die je hebt gevonden op vakantie, een masker van je vakantie uit Venetië, een beeldje of vaasje dat je ooit van je oma hebt gekregen, foto’s van je lief en kinderen etc. Door persoonlijke items te verzamelen, wordt het vanzelf echt iets eigens wat je straks kan neerzetten.

  • Koffietafelboeken

Koffietafelboek zijn perfect voor op een dessoir. Denk aan boeken met grote foto’s, modeboeken, reisboeken etc. Boeken die je graag wilt kunnen bekijken of waar je inspiratie uit opdoet en daarom ideaal zijn op om een dressoir open te hebben liggen. Je kunt een speciale houder aanschaffen, zodat je boek mooi openligt, of stapel de boeken op elkaar met de kaft naar je toe. Zo kan iedereen zien welke boeken er klaarliggen.

  • Kies voor verschillende materialen

Niets is leuker dan in een museum rondlopen en te genieten van verschillende structuren en materialen. Haal dit dus ook bij jezelf in huis. Denk aan een vaas van keramiek, een kandelaar van beton, een kandelaar van hout, een lampenkap van kunststof van keramiek of een wollen wandkleed.

Zo geef je jouw dressoir een unieke look
  • Denk na over de kleuren

Wil je eenheid creëren? Zorg er dan voor dat de kleuren van de woonkamer terugkomen op je dressoir. Dus heb je veel blauw in huis? Probeer deze tint dan ook terug te laten komen, door bijvoorbeeld een item te kopen in dezelfde kleur. Is dit erg lastig? Misschien heb je nog wel verf over van een project in huis. Gebruik dit dan om een vaasje te schilderen, dan heb je meteen de kleur in je huis die in jouw interieur past, zoals ik deed bij de DIY wandhaken.

  • Varieer in grote

Nu je alle items hebt verzameld kun je goed zien of de items hetzelfde formaat hebben. Juist door te variëren in grote maak je een speels overzicht. Denk aan lijsten die je in drie formaten kunt kopen, kaarsen of kandelaren van klein naar groot. Maar ook glazen doosjes, waar je de mooiste schatten in kwijt kunt, werken goed. En weet je nog dat ik het net had over de koffietafelboeken? Maak er een stapeltje van en boven op de boeken kun je ook nog een lampje of een item kwijt.

  • Groene vrienden

Last but not least: planten. Ik ben daar een groot fan van en hangplanten kunnen mooi aan de zijkant gedrapeerd worden of wat dacht je van een kleine pannenkoekplant? Doe hier je inspiratie op tussen alle kamerplanten tips en kleed je dressoir nog groen aan.

Dressoir inrichten

Nu je alles bij elkaar hebt kan het inrichten beginnen. Groepeer de spulletjes. Dit doe je door alle fotolijsten bij elkaar te zetten, alle kandelaren, alle vaasjes etc. Hierdoor weet je precies hoeveel je van alles hebt. Bij het inrichten kan het goed werken om spullen neer te zetten in oneven aantallen. Dus 3,5,7 etc. Dit zorgt voor een speels effect en het is hierbij niet erg als het meerdere items zijn die hetzelfde zijn.

Zet aan de zijkant een mooie lamp neer, plaats een aantal vaasje bij elkaar (die in hoogte verschillen) en vul jouw dressoir zo verder aan. Plaats aan de achterkant de fotolijsten leunend tegen de muur of hang ze op. Hang er een wandkleed bij achter de muur en je dressoir is good to go!

In deze video kun je nog drie tips vinden voor het inrichten van je dressoir.

Header foto door Corinne Kutz via Unsplash, de losse foto is van Spacejoy via Unsplash.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment