Je bent niet alleen
Leestijd: 3 minuten

Tijdens het jongeren moment bij ons in de kerk hield ik een praatje over het onderwerp ‘Je bent niet alleen.’ Een onderwerp die leeft onder jongeren, volwassenen én ouderen. Een tijdloos thema eigenlijk. Lees hieronder mijn stukje dat ik vertelde in de dienst.

Laatst hoorde ik het nieuwste nummer van Lauren Diagle en ik dacht: ja, daar wil ik het met jullie over hebben. In het nummer gaat het erover dat je tegenslagen kunt hebben. Dingen kunt meemaken die stom zijn, waardeloos en onbegrijpelijk. Het kan ervoor zorgen dat je het gewoon even niet meer weet. Daardoor kun je je ontzettend alleen voelen.

Ik denk dat we allemaal weleens momenten hebben, waarop we het gewoon niet meer zien zitten, alles uitzichtloos lijkt of we gewoon even niet meer weten welke kant we op moeten. Althans, ik herken dat wel. In zo’n periode, maar ook daarbuiten kun je vragen hebben over het leven, over het geloof, over wie God nou eigenlijk is. Of je vraagt je af in wat voor wereld we nu eigenlijk leven, waar de natuur steeds meer verwaarloosd wordt. Want wat is onze rol daar eigenlijk in?

Vandaag vieren we het avondmaal. En je mag hier komen met al je vragen en twijfels. Precies zoals jij bent. Je hoeft nu niet alles opgelost te hebben, of morgen het antwoord te weten op de dingen waar je mee zit. Hij geeft je namelijk de tijd om je koers te vinden in het leven. Hij is er voor je als je vandaag niet lekker in je vel zit en hij juicht met je mee als er iets te vieren valt. Het houdt niet meer van je als je blij bent, want hij houdt onvoorwaardelijk van je.

En als er iets is wat je vandaag onthoudt van de dienst, laat het dan dit zijn: Hij strekt zijn hand naar je uit, zodat je samen met hem op weg kunt gaan.

De illustratie bovenaan de post, maakte ik in mijn Schrijfbijbel. De Bijbeltekst die ik hierbij uitlichtte, is: Jozua 1:3 ‘Ik zal niet van je zijde wijken.’ en vers 15: ‘…Waar je ook gaat, de HEER je God staat je bij.’

Ik hield bovenstaand praatje in onze kerk tijdens het jongeren moment.

Beluister hieronder het nummer Thank God I do van Lauren Diagle.

Benieuwd naar mijn Bijbels dagboeken? Bestel ze hieronder.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment