Leestijd: 3 minuten

Wil jij een romantische al dan niet over de top serie kijken, met een enorme dosis humor en drama? Dan is de serie Jane the Virgin wat voor jou. De basis is een telenovela die vertaald is naar een Amerikaanse serie met Spaans en Engels sprekende acteurs. Heerlijk om te bingen vanaf de bank en gegarandeerd veel lach plezier verzekerd! In dit artikel vertel ik je meer over de serie Jane the Virgin die uit 5 seizoenen bestaat en 100 afleveringen.

Waar gaat Jane the Virgin over

Zoals de naam van serie eigenlijk al verklapt gaat de serie over Jane Villanueva, gespeeld door Gina Rodriguez. Een jonge vrouw die studeert en werkt in een hotel. Ze wil graag schrijfster worden, maar blijkt zwanger te zijn zonder seks te hebben gehad. Ze woont samen met haar moeder bij haar oma, die alleen maar Spaans spreekt. Jane’s moeder kreeg Jane als tiener en daarom is haar oma extra streng voor Jane als het gaat om seks voor het huwelijk. Jane die haar leven vooral anders wil inrichten dan haar moeder destijds, kiest ervoor om op de ware te wachten en zichzelf te bewaren voor het huwelijk. Maar wanneer ze naar de dokter gaat voor een uitstrijkje wordt Jane per ongeluk geïnsemineerd. Met alle gevolgen van dien. Ze blijkt dus zwanger, maar van wie?

Terwijl Jane verliefd wordt op Michael, gespeeld door Brett Dier, een agent die het juiste wilt doen, komt ze erachter dat ze zwanger is van Rafael Solano. De knappe en rijke hoteleigenaar met wie ze vijf jaar geleden gezoend heeft, maar die daarna niks meer van zich heeft laten horen. In dit hotel werkt Jane als serveerster én een ouder liefde van Jane. Dus voor wie zal ze moeten kiezen? Ondertussen duikt Jane haar vader op, die vertrokken is net na haar geboorte. Hij blijkt een beroemde telenovela acteur te zijn van de telenovela die Jane al van jongs af aan met haar moeder en oma op televisie keek. Ondertussen is er natuurlijk nog een slechterik in het verhaal die de boel continu saboteert. Daarnaast hebben we nog te maken met de vrouw van Rafael, Petra, die ineens niet zwanger blijkt te zijn en erachter komt dat Jane zwanger is van Rafael door de inseminatie. Genoeg dus om een echte telenovela van te maken.

Een aanrader als je houdt van drama, spanning, romantiek en humor

Kenmerkend voor de serie is de voice-over die alle afleveringen inleid en gedurende de aflevering ook blijft praten. Anders dan bijvoorbeeld in de serie Desperate Housewives, waar je de voice-over alleen aan het begin van de aflevering hoort. Het zorgt voor een vrolijke sfeer. De personages zijn allemaal goed uitgewerkt en heerlijk over de top. Maar dit kan soms ook weer een beetje net té veel zijn. Er gebeurt per aflevering heel veel en de serie zorgt regelmatig voor een flinke dosis humor. Waardoor je regelmatig in de lach schiet. Ik vind over de top personages altijd geweldig net als in de serie Ugly Betty ook het geval was. Voordat je een oordeel velt over de serie zou ik je aanraden om in iedergeval de eerste aflevering te kijken van Jane the Virgin op Netflix.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment