Regenboog schilderen op muur
Leestijd: 6 minuten

Het regenboog thema in de kinderkamer wordt steeds populairder. En niet zo gek eigenlijk, want het ziet er ontzettend vrolijk en gezellig uit! In dit artikel deel ik je daarom een flinke dosis regenboog inspiratie om de kinderkamer zo vrolijk mogelijk mee in te richten. Als het maar regenboogjes zijn! 😉 Lees je mee?

Wat mij erg aanspreekt aan het regenboog thema zijn de vele kleuren in de regenboog. Hierdoor kun je heel wat kanten op om de kinderkamer kleur te geven. Eerder gaf ik al een kijkje in onze jongenskamer waar ik een aantal fijne kleuren toevoegde. Na wat speuren op Instagram kwam ik prachtige foto’s tegen van Andrea en Angelique. Beide gebruikten regenbogen in de kinderkamer en hun foto’s deel ik in dit blog vandaag.

Regenbogen op de muur

Wanneer je met het regenboog thema aan de slag wilt gaan is het natuurlijk erg leuk om de muren ook mee te nemen. Hierbij kun je denken aan muurstickers, een behang met vrolijke regenbogen of pak een kwast met verf en schilder je eigen regenboog op de muur! Dit is wat Andera de Groot deed en is het resultaat niet gaaf?

Zeker door een grote regenboog te schilderen op de muur maak je een echte blikvanger in de kinderkamer! Je kunt dan ook meteen de kleuren van de regenboog terug laten komen in de accessoires in de kinderkamer. En het voordeel van de regenboog die Andrea schilderde is dat er zoveel verschillende kleuren inzitten dat je een ruime keuze hebt aan kleuren die je kunt terug laten komen in de kinderkamer.

Wil je zelf ook aan de slag gaan met het schilderen van een regenboog op de muur? Ga ervoor, want het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Kies een aantal kleuren en gebruik bijvoorbeeld verf testers, of laat een kleine hoeveelheid mengen. Teken met potlood de lijnen op de muur en schilderen ze in! Meer inspiratie voor kleurvlakken in huis vind je hier. Mijn handen beginnen spontaan te jeuken om de babykamer een make-over te geven met een grote regenboog op de muur 😉

Accessoires

Om het thema regenbogen verder terug te laten komen in de kinderkamer, kun je op zoek gaan naar mooie accessoires die bij het thema passen. Daarvoor kun je de foto’s van Angelique als goed uitgangspunt nemen! Kijk maar eens mee. Ze richtte de kamer van haar dochter in met vrolijke regenboog kussens, een regenboog slinger en zelf een naambord met een regenboog. Dat staat toch super leuk!

Bij deze foto’s vind ik dat de vrolijkheid ervan af spat. Het roze in het regenboog kussen, komt weer fijn terug in het roze plaid, de kratjes onder het bed, in andere kussens en de lampion. Hierdoor creëer je een fijne eenheid in de kinderkamer.

Draag regenbogen

Ook in de babykamer kun je het thema regenbogen goed toepassen. Wat dacht je van babykleding met regenboogjes? Super schattig toch? Zo ontwierp en maakte ik voor mijn webshop FSHappiness mooie regenboog stof. Je kunt het stofje als broekje of romper bestellen. Super leuk om je baby of peuter deze kleding aan te trekken!

Shop the look

Kun je niet wachten om meteen de kinderkamer een regenboog make-over te geven? Shop hieronder meteen een aantal fijne items, om de kinderkamer mee aan te kleden!

  1. Regenboog vloerkleed 2. Regenboog vaas 3. Houten telraam 4. Regenboog bord 5. Regenboog beker 6. Houten regenboog

Dat regenbogen in de baby en kinderkamer veel sfeer geven is wel duidelijk met de mooie foto’s hierboven. Wil je nog meer regenboog inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op dit Pinterest bord vol regenboog inspiratie!

Vind jij het leuk om met jouw DIY of interieurfoto’s op Linspiration te komen? Mail me dan gerust even naar info@linspiration.nl.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment