decoratie woonkamer inspiratie
Leestijd: 3 minuten

Je favoriete serie kijken, borrelen met vrienden en familie, of lekker uitrusten na een lange werkdag. Het gebeurt allemaal in de woonkamer. De woonkamer is daarom één van de belangrijkste plekken in het huis. Deze kamer verdiend dus best wat aandacht. Je wil immers wel dat deze er netjes, gezellig en uitnodigend uitziet. Met een VidaXL salontafel wit zorg je voor een goede basis, maar dan ben je er natuurlijk nog lang niet. Hieronder vind je daarom inspiratie en tips voor het decoreren van jouw woonkamer. 

Zorg voor een goede basis

Een goede basis is key voor een nette en gezellige woonkamer. Voordat je kan gaan decoreren is het dan ook van belang een goede basis te hebben. Met deze fauteuil van VidaXL creëer je in een handomdraai een goede basis voor jouw woonkamer. Hierna kan je met verschillende decoratie kleur en warmte toevoegen aan jouw leefruimte. Wanneer je jouw basis neutraal houdt kan je met de decoratie kleur toevoegen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om één kleurrijk pronkstuk te plaatsen en de decoratie simpel en neutraal te houden. Waar je ook voor kiest, zorg er in ieder geval voor dat dit goed in balans is. Zo voorkom je dat de inrichting van jouw woonkamer heel saai of schreeuwerig wordt. 

Voeg variatie toe

Het is erg belangrijk om variatie toe te voegen aan jouw interieur. Dit doe je door verschillende kleuren en materialen met elkaar te combineren. Kies dus niet voor één kleur, maar combineer verschillende kleuren uit een kleurenpalet met elkaar. Wissel daarnaast ook af met verschillende materialen. Gebruik niet alleen houten beeldjes, maar plaats ook eens een keramieken vaas op tafel. 

Planten

Planten zijn een absolute musthave in huis. Ze zijn niet alleen super goed te gebruiken voor decoratie, maar hebben ook verschillende voordelen voor je gezondheid: 

  • Ze reinigen de lucht en zorgen er zo voor dat jij meer zuurstof hebt en minder snel ziek wordt;
  • Ze zorgen voor een goed humeur en positieve energie en helpen zo depressies tegen te gaan;
  • Ze verhogen jouw productiviteit, concentratie en creativiteit;
  • Ze zorgen voor een verbeterde akoestiek.

Aangezien mensen veel tijd besteden in de woonkamer, mogen planten dus zeker niet ontbreken in de inrichting ervan.

Kortom: wanneer jij jouw woonkamer op een gezellige en uitnodigende manier wil decoreren, moet je ervoor zorgen dat je een duidelijke basis hebt en deze aanvult met planten en accessoires met verschillende kleuren en materialen.  

DIY en Lifestyleblog linspiration.nl

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment