I am yours and you are mine
Leestijd: 4 minuten

De zin: I am yours and you are mine, gonst de afgelopen tijd regelmatig door mijn hoofd. Het houd me al een aantal dagen bezig. Een zin met zoveel diepgang en liefde. Een zin die je tegen je geliefde uitspreekt, omdat je zoveel van de ander houdt en je leven met elkaar deelt. Tegelijkertijd doet het me denken aan de relatie die je met God hebt en de belofte die Hij jou doet. En dat laatste vind ik zo mooi.

God wil met jou en mij een relatie. Een relatie die van twee kanten komt, waarin je kunt groeien en fouten mag maken. Een vriendschapsrelatie die onvoorwaardelijk is. Daarom vind ik de zin: ‘I am yours and you are mine‘ ook zo treffend, want het kan ook gaan over de relatie die God met jou heeft. De belofte dat God er altijd voor jou zal zijn en dat jij altijd Zijn kind bent.

Jij bent van Hem

Ik las onlangs dat er steeds meer jongvolwassenen zijn die eenzaam zijn, geen vriendschappen hebben en eigenlijk ook niet weten hoe ze die moeten starten. Dat raakte me – misschien ook wel omdat het herkenbaar voor mij is. Na 4,5 jaar in het buitenland te hebben gewoond, kom je weer terug in Nederland met je gezin. Je gaat wonen in een nieuwe plaats, sluit je aan bij een nieuwe kerk en de oudste gaat bijna naar de basisschool. Het valt niet mee om weer nieuwe contacten te maken, want nieuwe relaties opbouwen kost nou eenmaal tijd.

‘In Christus immers heeft God, voordat de wereld gegrondvest werd, ons vol liefde uitgekozen om voor hem heilig en zuiver te zijn’

Efeziërs 1:4 – NBV

Mooi vind ik het dan om te weten dat je niet alleen bent. God koos jou en mij uit nog voordat we geboren waren. Jij hoort bij Hem en hij laat je niet zomaar alleen. Je mag weten dat er altijd iemand is die met je meegaat. Of dat nu in een nieuwe werkomgeving is of als je een praatje probeert te maken met andere ouders op het schoolplein. God is er altijd, waar je ook bent en wat je ook doet. Hij is er voor je, want jij hoort bij Hem!

Hij hoort bij jou

Het interessante aan de zin: ‘I am yours and you are mine’ vind ik dat je ook kunt stellen dat jij niet alleen van God bent, maar dat God ook van jou is. Dit laatste klinkt een beetje vreemd, maar ik bedoel dat God onderdeel mag zijn van jou leven. Hij hoort bij je. Als iets vanzelfsprekends, als iemand die je niet meer weg kunt denken uit je leven. Zo mag God onderdeel zijn van jou leven!

Als een Vader, Vriend en toevlucht. Iemand met wie je alles kunt delen. Met wie je kunt huilen, lachen en boos zijn. Zo mag je God zien in je leven. Hij wil dat je gelukkig bent, in je relatie met God, maar ook met anderen. Hij wil niet dat je je alleen voelt, je mag juist op zoek gaan naar nieuwe vriendschappen en daar mag je Hem om hulp bij vragen. Door te bidden en zijn zegen te vragen over het vinden van nieuwe contacten hoe spannend en onzeker je je daarin soms kunt voelen. God is er voor jou, altijd.

Bestel mijn Bijbels dagboek: Bedacht, gelief, gewild en ontvang een gesigneerd exemplaar.

Beluister hieronder het nummer I am Your and You are mine:

Lees hier meer overdenkingen.

Bewaar voor later op Pinterest:

I am yours and you are mine - Jij hoort bij God en God hoort bij jou. Hoe mooi is dat! Lees de korte overdenking op Linspiration.nl #geloven #Bijbelstudie #stilletijd


Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment