Leestijd: 5 minuten

Graag stel ik je voor aan het nieuwste lid van onze familie, namelijk onze dochter Tilly Febe Kemman (roepnaam: Tilly). Ze is geboren op 17 december 2020 om 00:38 en woog 4310 gram bij geboorte. Inmiddels is ze dus alweer 4 weken oud. Wat vliegt de tijd! Maar wat is het ook genieten met zo’n klein baby’tje in huis!

Felix en Rowas zijn trotse grote broers en genieten met volle teugen van hun kleine zusje. De hele dag wordt ze plat geknuffeld en gezoend. Regelmatig zitten ze al klaar met een arm op een kussen om hun zusje vast te logen houden. Heerlijk! Ik voel me erg goed en Tilly is een heel tevreden baby. De gebroken nachten zijn wel even wennen, maar met 2 tot 3x wakker worden ‘s nachts is het eigenlijk nog goed te doen. En stiekem is ene lockdown ook wel fijn, want daardoor hoeven we Felix niet om half 9 af te zetten op school! Dat is toch ook wel weer prettig dat we in de ochtend niet hoeven te haasten. Natuurlijk ben ik al druk bezig om het eerste jaarboek in te vullen, om zo alle herinneringen aan deze eerste weken vast te leggen. Hieronder staan er heel wat foto’s van de afgelopen weken ๐Ÿ˜€

De bevalling

De bevalling ging erg vlot, want binnen 2 uur was ze geboren. Dit had ik al wel ergens verwacht aangezien onze twee zoons beide ook snel werden geboren. De oudste met 4,5 uur en de tweede met 3,5 uur. Het was mijn eerste thuisbevalling en dat was erg prettig. Niet beter, maar gewoon ook goed net zoals de vorige twee ziekenhuisbevallingen. De verloskundige stapte om 23:50 binnen en om 00:38 was Tilly er al! Wat was ik blij dat de verloskundige op tijd was ๐Ÿ˜‰

Al meteen na de geboorte merkte we op dat Tilly erg tevreden was. Ze gaf een aantal huilkreten en begon al vrij snel te smakken, lag rustig op me en vond het prima om aangekleed te worden. En een tevreden meisje is ze nog steeds. Ze lijkt al boven de 5 kilo te zitten met haar gewicht en vandaag gaf ze haar eerste duidelijke glimlach. Heerlijk om haar zo te zien groeien.

De kraamweek

De kraamweek in coronatijd was toch wel een beetje anders. Terwijl de kraamhulp in huis was mochten er geen mensen op kraambezoek komen bijvoorbeeld. We hielden continu afstand van de kraamverzorgster en als ze dichter bij mij kwam of Tilly dan zou ze een mondkapje dragen. Ideaal dat de kraamhulp tussen de middag met de jongens spelletjes speelde zodat wij even konden slapen. Omdat de bevalling ‘s nachts begon hadden we wel even een achterstand aan energie opgelopen ๐Ÿ˜‰ Ik was al vrij snel weer op de been in de kraamweek en maakte veel foto’s van Tilly en de jongens. Het was wel weer even wennen toen de kraamhulp weg was, maar ook wel weer heerlijk om het huis weer voor jezelf te hebben. Na de kraamweek kwam er nog regelmatig kraambezoek langs en na 3 weken begon ik weer een beetje ritme te krijgen met drie kinderen om me heen.

Het is wel even wennen met het thuisonderwijs voor Felix erbij, maar ook erg genieten met z’n allen! Ik duik weer even terug op de roze wolk ๐Ÿ˜‰

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

  • Elsa
    28 januari 2021

    Oh wat lief!โ™ฅ Nog van Hartelijk Gefeliciteerd!

Post a Comment