Leestijd: 4 minuten

Wat blijft het bijzonder om tijdens de zwangerschap op de echo je baby te zien. Trappelen met de voetjes, zwaaien met de handjes, soms duimend of met het hele lijfje heen en weer jumpend. Het blijft toch altijd een wonder en heel bijzonder wanneer je dat ziet. Maar hun kun je het beste deze mooie echo’s bewaren?

Nu ik zwanger ben van ons derde kindje, blijven ook deze echo’s super bijzonder. Want het duurt toch 9 maanden voordat je je kindje in het echt zult zien en dan is een echo de enige afbeelding die je al die tijd van je kindje hebt. Eerder schreef ik al een post over originele manieren om je zwangerschap aan te kondigen, en hierbij gebruikte ik ook een echo van onze baby. Maar het is natuurlijk wel fijn als je de echo na de aankondiging ook nog kunt bewaren.

Wat je beter niet kunt doen

Zoals je misschien wel is opgevallen worden de echo’s geprint op een soort glimmend papier. Papier dat er in eerste instantie mooi uitziet, maar het is helaas geen afdruk die voor eeuwig mooi zal blijven. Hieronder enkele tips voor wat je beter niet kunt doen als je een echo wilt bewaren:

  1. Hang je echo niet in een lijstje; dit kan overigens wel een tijdje goed gaan, maar een echo vervaagt door licht. Bewaar hem daarom liever in een donkere map (zwangerschapsboekje of bijvoorbeeld een geboorte doos van je kleintje).
  2. Plastificeer de echo niet; een echo kan niet goed tegen warmte, dus is plastificeren niet aan te raden.
  3. Gebruik geen lijm bij het vastplakken; de lijm zorgt voor vlekken op de echo’s.
  4. Vouw de echo foto’s niet tegen elkaar; hierdoor kunnen de echo’s tegen elkaar aan blijven zitten. Knip ze in dit geval liever los van elkaar.
Echo schilderij van FSHappiness

Wat je wel kunt doen om van je echo’s te genieten

Nu je weet wat je beter niet kunt doen met je echo’s, zijn er gelukkig ook genoeg mogelijkheden om je echo te bewaren!

  1. Scan de echo’s in; zo heb je altijd je echo’s digitaal en kun je ze gemakkelijk toevoegen aan een digitaal fotoalbum, rondsturen of zelf weer printen. Het grote voordeel hiervan is ook dat je een duidelijker beeld krijgt, omdat de echo’s vaak glimmend zijn van zichzelf en lastig te fotograferen zijn.
  2. Laat een echo schilderij maken; met een echo schilderij wordt de echo van je kindje geschilderd, waardoor je het kunstwerk gewoon op kunt hangen in de babykamer of een andere plek in huis zonder dat hij vervaagt! Zo heb je een unieke en tastbare herinnering aan de zwangerschap! Ook leuk om cadeau te geven.

Pro tips

Gelukkig kun je de echo foto’s op heel veel manieren wel nog gebruiken, want het is natuurlijk jammer wanneer je ze na een bezoek aan de verloskundige meteen moet opbergen. Door ze in je zwangerschapsboekje met tape of in een hoesje te doen, kun je de originele echo gewoon bewaren. Of wat dacht je voor de babyaankondiging en misschien wel bij de 20 wekenecho een foto waarop je zelf staat met de hele reeks echo’s! Ook kan het leuk zijn wanneer je al meerdere kinderen hebt ze met de echo van hun nieuwe broertje of zusje op de foto te zetten.

Keuze genoeg dus om met die mooie echo’s aan de slag te gaan en er lang plezier van te hebben!

Bewaar op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment