Leestijd: 3 minuten

De keuken in huis is misschien wel dé plek die we zien als een fijne en gezellige ontmoetingsplek. Er wordt eten bereid, spelletjes gespeeld aan de keukentafel en hoe fijn is het om vrienden of familie uit te nodigen om mee te eten. Dan is het toch wel fijn als je keuken opgeruimd, schoon en netjes is. Maar hoe kun je dat zo effectief mogelijk doen, zonder dat het je veel inspanning kost?

Ik geef eerlijk toe dat het me tot voor kort nog niet echt goed lukte om het aanrecht schoon en opgeruimd te houden. Gedurende de dag werd het aanrecht steeds voller. Hierdoor kon ik ‘s avonds niet zomaar beginnen met koken en moest ik alles eerst opruimen. Super onhandig en tijdrovend. Tijd voor verandering dus! In dit artikel geef ik je 5 tips om je te helpen je keuken schoon en netjes te houden, zonder dat het je veel inspanning kost.

5 tips voor een opgeruimde keuken

  1. Zodra je iets hebt gebruikt uit de keuken, ruim het ook weer op (bijvoorbeeld de ontbijtspullen kun je meteen weer terugzetten in de kastjes).
  2. Ruim tijdens of meteen na het koken de spullen op, dus nog voordat je aan tafel gaat. Zo kun je na het eten meteen het servies van de tafel weer op het aanrecht zetten en opruimen.
  3. Haal na het eten meteen een doekje over je aanrecht, zorg dus dat er altijd een schoon doekje klaarligt en vervang deze elke dag.
  4. Zorg ervoor dat je de prullenbakken niet overvol laat worden, zodat je niet tijdens het weggooien van eten of afval een vuilniszak hoeft te vervangen. En scheid meteen je afval, dit helpt ook weer om overvolle prullenbakken te voorkomen.
  5. Bedenk van tevoren hoe je de vaatwasser wilt inpakken, en pak hem gedurende de dag al in. Laat dus niet alles opstapelen op het aanrecht, dit zorgt voor een ongezellige sfeer.

Een fijne keuken wil je ook opgeruimd houden

Sinds we verhuisd zijn naar ons huidige huis, vind ik het veel leuker om de keuken opgeruimd te houden. Het is een mooie lichte keuken, waardoor ik me sneller stoor aan troepjes en rommeltjes. Zorg er dus voor dat de keuken een fijne plek is waar je wilt zijn. Zet bijvoorbeeld items neer die gezien mogen worden. Denk aan een luxe fruitschaal, mooi houten broodplanken, een design peper-en-zoutstel etc. Daar wil je natuurlijk geen rommel naast hebben staan. En wanneer je helemaal de vrijheid hebt, kies een keuken die je echt heel mooi vindt. Houd je bijvoorbeeld van een stoere industriële stijl dan is een eiken keuken misschien wel wat voor jou. Of houd je meer van een lichte keuken? Ga dan voor een witte keuken of een keuken in een lichte kleurtint of naturel keuken hout. Kortom: gebruik bovenstaande tips om een plek te creëren waar het fijn is om te koken en je elke dag kunt binnen lopen zonder je te ergeren aan de rommel. Succes!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment